Ugyanazon a napon kezdheti meg minden uniós ország az oltási kampányt
A pontos dátum egyelőre nem ismert, Macron szerint az év végére fog esni
Ugyanazon a napon kezdheti meg minden uniós ország az oltási kampányt

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2020. 12. 16.
A koronavírus elleni oltási kampány ugyanazon a napon fog megkezdődni valamennyi uniós tagállamban - közölte kedden a francia elnök stábja. Emmanuel Macron az elképzelésről kedden egy munkaebéden tájékoztatta a francia nemzetgyűlés frakcióvezetőit.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

"minden európai ország az év végén ugyanazon a napon kezdi meg az oltási kampányt"

- jelentette ki Macron, amit Damien Abad, az ellenzéki jobbközép Köztársaságiak frakcióvezetője, amit Valérie Rabault szocialista frakcióvezető is megerősített.

A dátum ugyanakkor egyelőre nem ismeretes.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökség (EMA) kedden közölte, hogy december 21-én rendkívüli tanácskozáson fog dönteni a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni oltóanyagának engedélyezéséről.

A döntés időpontját az eredetileg tervezetthez képest több mint egy héttel előre hozta az amszterdami székhelyű uniós ügynökség.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!