Túszokról is találtak felvételeket a gázai kórház Hamász-raktárában
Orvosi készülékek mögé rejtették a terrorista egységcsomagokat
Túszokról is találtak felvételeket a gázai kórház Hamász-raktárában

Kórházi felszerelés között fegyverek(Forrás: IDF)

2023. 11. 16.
Túszokról készült felvételeket, kulcsfontosságú hírszerzési információkat, valamint nagy mennyiségű fegyvert találtak az izraeli katonák a gázai Al-Shifa kórház egyik orvosi részlegén.

Bár a nemzetközi sajtóban a legnagyobb gázai kórház „ostromáról” írnak, valójában az izraeli hadsereg példátlan módon arab nyelvű orvosokat és ápolókat küld előre az egészégügyi személyzet és a betegek biztonságba helyezésére.

Csak miután egy részleget áthelyeztek, utána érkeznek az IDF speciális egységei, hogy átvizsgálják a helyszínt. Így kutatták át az al-Shifa kórház MRI-diagnosztikai osztályát is, ahol az orvosi mellett egészen más tevékenységek nyomára is bukkantak. 

A frissen szerzett tapasztalatokról az izraeli hadsereg egyik alezredese készített videót. A vágás és szerkesztés nélküli felvételt lapunk is megkapta, és ez magyar fordítással teljes terjedelmében közzétettük videócsatornánkon:

A bemutatott bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy a kórház kettős célt szolgált, a gyógyítás álcája alatt a Hamász terroristái számára szolgált fegyverraktárként és búvóhelyként.

A részlegen gondosan leragasztották a biztonsági kamerákat, így kívülről nem lehetett nyoma annak, hogy a terroristák a vizsgálóhelyiségekben MRI-készülékek mögé rejtették el a teljes összeállítású, bevetésre kész menetfelszerelés csomagokat. 

A fegyverek, töltények, gránátok mellett informatikai eszközöket is találtak a katonák. A videó elkészítése után derült ki, hogy a lefoglalt laptopon az elrabolt túszok egyikéről fényképeket, másokról videófelvételt találtak.

A kórház szisztematikus, és kíméletes átvizsgálása után kezdődik majd meg a alatta lévő alagútrendszer felkutatása, ahol a feltételezések szerint a Hamász túszokat is tarthat fogva.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!