Tucker Carlson bocsánatot kért Orbán Balázstól, miután átvették a CNN beszámolóját a tusványosi beszédről
„Hadd kérjek bocsánatot az amerikai média nevében” - fogalmazott
Tucker Carlson bocsánatot kért Orbán Balázstól, miután átvették a CNN beszámolóját a tusványosi beszédről

Forrás: Youtube/Fox News

2022. 08. 04.
Tegnap este Orbán Balázs volt Tucker Carlson, a Fox News sztárműsorvezetőjének vendége. Az adás során Carlson bocsánatot kért Orbán Balázstól az egész amerikai média nevében, miután a Fox leadta a CNN által készített - szerinte hazugságokat tartalmazó - beszámolót Orbán Viktor tusványosi beszédéről.

Még nyílt levelet is írt a politikai igazgató a CNN-nek az ügyben, melyet hivatalos Facebook-oldalán tett közzé:

Tucker Carlson a műsorban rögtön a közepébe vágott és megkérdezte Orbántól, hogy

„Annyi időt szánnak arra, hogy utálják Önöket (magyarokat – a szerk.), mit gondol, miért van ez?”

Orbán Balázs erre azt felelte, hogy „Politikánk a józan észen alapul.”

Mint elmondta, a 2015-ös évben 400 ezren próbáltak illegálisan átkelni a magyar határon, s emiatt határozták el, hogy a déli határszakaszon kerítést húznak fel, hogy megvédjék az országot.

„Azóta a globális elit állandó nyomás alatt tart bennünket.”

Majd hozzátette, hogy „Nagyon büszkék vagyunk a történelmünkre, zsidó-keresztény örökségünkre, és ezt szeretnénk megőrizni úgy, ahogy van. Ehhez pedig meg kell védenünk a határainkat. Ilyen egyszerű.”

A házigazda erre azt válaszolta, hogy mikor Magyarországon járt, úgy tapasztalta, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbak a viszonyok a médiában, mint az Egyesült Államokban.

Orbán kifejtette, hogy látni, hogy a médiában megjelenő vádak hátterében politikai okok állnak, azonban arra is utalt, hogy a magyar emberek - hasonlóan az amerikaiakhoz – nagyon bölcsek.

„Ha beszél velük, (rájön), hogy ők tudják, hogy mi a jó az országuknak.”

Majd kitért az orosz-ukrán háborús miatt Magyarországra menekült emberek helyzetére is, valamint arra, hogy különbség van köztük és a déli határon át érkező tömegek között.

„Az átlagember érzi a különbséget.” Mint mondta, fogadni kell a háború elől menekülőket, de „nemet kell mondani az illegális (határ)átlépőkre, ilyen egyszerű.”

„Az bizony” – mondta Carlson, majd rátért a CNN-től átvett Tusványosról készült riport kérdésére.

„Sokkoló, hogy a CNN képes volt lehozni ezt. Hadd kérjek bocsánatot az amerikai média nevében”

 – hangzott el a műsor legvégén.

(Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!