Trump: rossz dolgok történtek a választás utáni órákban
A Szövetségi Választási Bizottság egyetlen törvénytelen szavazatról sem tud
Trump: rossz dolgok történtek a választás utáni órákban

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 11. 07.
Az amerikai elnök arról ír a Twitteren, hogy Pennsylvaniában a választás napján a szavazókörök lezárásán követően "rossz dolgok történtek". Trump az átláthatóságot, és a felügyelet hiányát bírálta. Hamarosan sajtótájékoztatót tart a Trump-stáb. Közben hátránya egyre nagyobb a billegő államok többségében.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

"Rossz dolgok történtek"

Szinte alig akad olyan Twitter-bejegyzése az elnöknek, amit nem cenzúráz a Twitter. Legutóbbi posztsorozatában arról írt, hogy Pennsylvaniában kedd este 8 után (amikor lezártak a szavazókörök), több tízezer plusz szavazat érkezett még, ami könnyedén megfordította a republikánus elnökjelölt tetemes előnye ellenére az állást az államban. 

Trump azt sérelmezi, hogy nem engedték a felügyelőket oda a szavazatszámlálókhoz. Ilyen jellegű szabálytalanság az elnök szerint, több más állam sorsát is eldönthette. Megismételte, a választás napi eredmények tekintetében ő lett a győztes, ám utána "rossz dolgok történtek" az átláthatatlan, zárt ajtók és letakart ablakok mögötti szavazatszámlálás során.

"Magyar típusú autoriter rendszer"

A CBS műsorának a vendége volt Trump volt kommunikációs igazgatója, Anthony Scaramucci, aki ezt a posztot mindössze 10 napig töltötte be, mielőtt kirúgták. A műsorban az azóta is erősen kritikus Scaramucci arról beszélt, hogy büszke rá, hogy annak az együttműködésnek volt része, ami elutasította azt, hogy 

"az elnök a következő 2-3-4 évben magyar típusú autoriter rendszer felé vigye az országot."

A Szövetségi Választási Bizottság "egy törvénytelenül leadott szavazatra" sem látt bizonyítékot

Ellen Weintraum a CNN-nek nyilatkozva beszélt arról, hogy nincs arra bizonyítékok, hogy választási csalás történt volna, ahogy arra sincs, hogy törvénytelen szavazatokat adtak volna le, vagy vettek volna számításba.

A bizottság munkatára hozzátette, nagyon kevés panasz érkezett be hozzájuk, és ezek egyikében sem látták bizonyítottnak a csalás tényét. 

Ez a nyilatkozat különösen annak fényében érdekes, hogy közben a Republikánus Párt és Trump kampánycsapata is több ezer, több tízezer olyan esetről beszél, amelyben felmerül ennek a gyanúja, mi is számtalan ilyen felvételt közzétettünk a korábbi napokban percről percre frssülő hírfolyamunkban.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!