Trump a keresztényüldöző országokról: „jól elintézném őket”
Gyalázatosnak nevezte a közel-keleti keresztények helyzetét az amerikai elnök
Trump a keresztényüldöző országokról: „jól elintézném őket”

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 08. 14.
Donald Trump amerikai elnök csütörtöki sajtótájékoztatóján többek között arról is kérdezték, hogy az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek között létrejött békemegállapodás segíteni fog-e az üldözött közel-keleti keresztények helyzetén. 

"Szerintem mindenképp, ez egy jelentős kezdőlépés. Igaza van, a keresztényeket tényleg üldözik bizonyos országokban, kifejezetten a Közel-Keleten. Ez egy nagyszerű kezdet. Egy nagyon erős kezdet.

Ezt Davidnek (Friedman) is, és minden tárgyalópartnerünknek elmondtam. Ha végigtekintünk azon, hogyan bántak a keresztényekkel bizonyos országokban, az több, mint gyalázatos”

- jelentette ki az elnök.

Trump elnök hangsúlyozta azt is, hogy az üldözött keresztényekkel kapcsolatos aggodalmak a régióval kapcsolatos amerikai tárgyalások szerves részét képezik. 

"Bárcsak lenne információm, és kikezdhetetlen bizonyítékaim. Eljutnak hozzánk bizonyos történetek, egyáltalán nem könnyen, nem könnyen jutunk hozzájuk. Úgy bevonulnék ezekbe az országokba és jól elintézném őket, hogy el sem tudják képzelni. Az, amit a keresztényekkel művelnek a Közel-Keleten gyalázatos, igaza van.

 

Ez nagyon nagy részét képezi a tárgyalásoknak… Például az Egyesült Arab Emírségek is beleegyezett, hogy erőteljesen képviseljenek minket a térségben, és véleményem szerint a kereszténységgel kapcsolatban is így fognak tenni. Mert a Közel Keleten nem bánnak jól velük, egyáltalán nem bánnak jól velük. Szörnyen és nagyon tisztességtelenül kezelik őket, bűncselekmény, amit annyi éve el kell szenvedniük. Nagyszerű kérdés volt, és nagyon igazságtalan a helyzet.”

(CBN)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!