Trump jogi csapata: "földcsuszamlásszerű győzelmet arattunk, és be is fogjuk bizonyítani"
Trump jogi csapata: "földcsuszamlásszerű győzelmet arattunk, és be is fogjuk bizonyítani"

Forrás: Youtube/Fox News

2020. 11. 20.
Donald Trump elnök jogi csapatának tagjai sajtótájékoztatójukon csütörtökön kijelentették, Trump "fölcsuszamlásszerű győzelmet aratott" volna, hogyha nem lettek volna elcsalt szavazatok és más sötét üzérkedések. Arra is ígéretet tettek, újfent, hogy mindezt be is fogják bizonyítani.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

Rudy Guiliani volt New York-i polgármester és az elnök ügyvédje kijelentette, hogy Georgiában, Pennsylvaniában, Michiganben, Wisconsinban, Nevadában és Arizonában is

"több mint duplaannyi illegális szavazatot találtak, mint amennyi szükséges a választási eredmények megfordításához."

Guiliani általános „pereket” és „nyilatkozatokat” is idézett állításának alátámasztására, hozzátéve, hogy reméli, hogy több nyilatkozatot nyilvánosságra kerül majd.

Azt is hozzátette, hogy úgy találták, a demokrata vezetésű nagyvárosokban volt főleg választási csalás, és

"a philadelphiai csalási esetekkel egy egész könyvtárat meg lehetne tölteni".

A georgiai újraszámlálás eredménye (ismét Biden nyert) szerinte nem kell, hogy bármit is jelentsen, mivel a szavazatok aláírásait nem vizsgálták meg az illetékesek. Guiliani szerint Pennsylvania államban emellett állítása szerint összesen  682,770  szavazati lapot számoltak bele az eredménybe mindenféle vizsgálat nélkül, melyeket törvényesen nem lehetett volna. Az ügyvéd szerint kettős mérce volt az államban a szavazócédulákkal kapcsolatban. 

Trump csapatának ügyésznője, Sydney Powell személyes mérgének is hangot adott az állítólagos illegális tevékenységekkel kapcsolatban, melyekkel szerinte a demokraták javára fordultak a választási eredmények. 

“Elképesztő, megrendítő, dühítő és a leghazafiatlanabb magatartás, amit csak el tudok képzelni az, hogy amerikai emberek ebben részt vettek bármilyen módon...Azt szeretném, ha minden amerikai tudná, hogy nem engedjük megfélemlíteni magunkat."

- szögezte le nyilatkozatában, majd hozzátette,

"vissza fogjuk venni az országot".

Egy másik ügyésznő, Jenna Ellis a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az ott elhangzottak szolgálnak a jogi csapat "nyitó nyilatkozataként", a kézzelfogható bizonyítékok azonban a bíróságokon kerülnek majd bemutatásra. 

A sajtónak is nekiment, mikor világossá tette, a főáramú média "a közvélemény bírósága", mégis elfogult. Hozzátette: 99 százalékban elutasítaná az újságírókat, ha ők lennének az esküdtszék, amiért rendszeresen hamis híreket hoznak le. 

Számos államban indított pereket Trump jogi csapata, ezek közül néhányat visszavontak, másoknál nem ítélték megalapozottnak őket, de több van függő állapotban.Rudi Guiliani, az elnök személyes ügyvédje még Pennsylvaniában, Georgiában és Nevadában pereskedik, néhány esetben egész megyéknek, vagy akár államnak a szavazati eredményeinek eltörlését célozva. 

A sajtótájékoztatót angol nyelven itt tekintheti meg:

(Daily Wire/Hetek)

hetek
Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!