"Annyi bizonyíték ömlik be, hogy nem is tudjuk mindet feldolgozni" - állítja Trump jogi csapatának ügyésznője
Sidney Powell a Fox News műsorában kijelentette, a Dominion választási szoftver több millió szavazatot változtatott meg
"Annyi bizonyíték ömlik be, hogy nem is tudjuk mindet feldolgozni" - állítja Trump jogi csapatának ügyésznője

Forrás: Youtube/Fox News

2020. 11. 17.
Sidney Powell, Trump elnök jogi csapatának legfrissebb tagja a Fox News csatorna 'Sunday Morning Features' műsorában elmondta, több, mint elegendő bizonyíték van a kezükben arra, hogy megfordítsák a választás kimenetelét. Egyáltalán nem biztos azonban, hogy van elég idejük végigvinni jogi küzdelmüket december 8-áig, amikor az államok elkezdik kihirdetni a végleges eredményt. Izgalmas hetek jönnek tehát.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

A műsorban elhangzott, hogy a Trump-team által sokat támadott Dominion választási szoftvert a nyilvántartások szerint közel harminc államban, kétezer körzetében használták a szavazatok feldolgozásához. 

Bizonyos szakértők szerint a szoftver nem véd a csalásoktól vagy az eredmények illetéktelen manipulációtól, bizonyos államok, például Texas épp ezért utasította vissza legalább háromszor a használatát.

Powell ügyésznő szerint legalább két államban, Georgiában és Michiganben is bizonyítást nyert, hogy hibásan működött a szoftver a választás éjszakáján, de ebből kiindulva feltételezik, hogy máshol is előfordult a dolog. 

Powell szerint a Dominion szoftveren keresztül a Smartmatic cég szavazatok millióit változtatta meg Joe Biden demokrata elnökjelölt javára. Hozzátette, a cég egyik igazgatósági tagja, Peter V. Neffenger egyben Biden elnöki hatalomátvételi folyamatot biztosító csapatának is tagja.

"Trump nemcsak szavazatok százezreivel, hanem millióival nyert, amit megváltoztatott ez a szoftver"

A cég azóta hivatalos nyilatkozatban tagadta, hogy a Dominion szoftver alájuk tartozna.

Az ügyésznő szerint a Dominiont szánt szándékkal arra tervezték, hogy különböző nemzetekben el lehessen csalni vele a választásokat. Ezzel kapcsolatban megemlítette, hogy nem alaptalanul állítja ezt, több tanújuk is van, akik részt vettek a szoftverrel kapcsolatos eligazításon, ahol állításuk szerint konkrétan elhangzott, hogy erre a célra hozták létre a terméket. 

"Annyi bizonyíték folyik be hozzánk, mintha dézsából öntenék"

- jelentette ki Powell, hozzátéve, hogy többmillió levelet kapnak és többszázezer beszámoló érkezik hozzájuk különféle választási csalásokkal kapcsolatban.

Állítása szerint a szoftver működése során elkülönített Trump-szavazatokat, majd külön mappába helyezte és törölte azokat. 

Arra is vannak tanúik, folytatta, hogy politikusok családjainak nagy összegeket utaltak annak érdekében, hogy megvásárolják és használatba vegyék a Dominiont, mellyel kapcsolatban az elmúlt években állítása szerint nem csak republikánus, de több demokrata politikus is panasszal élt. 

"El sem tudom mondani mennyire dühös vagyok a kormányra amiért nem figyelt oda a panaszokra, melyek még demokrata oldalról is érkeztek Caroline Maloney-től, Elizabeth Warrentől, Amy Klobuchartól az elmúlt években levél formában szakértői jelentésekkel és dokumentációval arról mennyire korrupt ez a szoftver."

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Trump csapatának igazi stratégiája nem arra irányul, hogy az elnök győzelmét biztosítsák, hanem, hogy elég államban megakadályozzák a végeredmény kihirdetését és az elektorok megválasztását ahhoz, hogy Bidennek ne legyen meg az elnökséghez szükséges 270. Ha ez sikerül, a kongresszushoz kerül a döntés, ahol Trumpnak 26-20 arányú előnye van az állami delegátusoknál.

A főáramú média továbbra is minden széleskörű választási csalásra utaló kijelentést hazugságnak, fakenews-nak és összeesküvés-elméletnek tekint. Az i-re a pontot viszont a bírósági eljárásokat követő ítéletek és a december eleji hivatalos eredmények kihirdetése teszik majd fel.

(Fox News/Hetek)

hetek
Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!