Trump 2024-ben újra indulna az elnökválasztáson?
Sajtóhírek szerint felmerült ez a forgatókönyv
Trump 2024-ben újra indulna az elnökválasztáson?

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 11. 10.
Sajtóhírek szerint Donald Trump a közeli tanácsadóinak azt mondta, hogy fontolgatja azt, hogy induljon a 2024-es elnökválasztáson.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

A The Hill azt írja, ebben az esetben toronyesélyes favoritja lenne a republikánus előválasztásnak, tekintve, hogy mennyire népszerű a szavazóik körében. 

A választási szabályok értelmében, egy elnök mindössze két ciklus erejéig lehet ebben a pozícióban, ám ezeknek nem kell egymás után következniük, így nincs akadálya Trump esetleges 2024-es indulásának. Bár ilyenre alig akad példa az amerikai történelemben, legutóbb Grover Cleveland elnök járt hasonló cipőben, ő az Egyesült Államok 24. és 26. elnökeként szolgált. 

Két elnöknek nem sikerült az újrázás korábban, Jimmy Carter 1980-ban maradt alul, míg az idősebbik George Bush pedig 1992-ben. Ők viszont később nem próbálkoztak meg az indulással. 

Lindsey Graham republikánus szenátor még hétfőn fogalmazott úgy, hogy Trumpnak újra kellene indulnia 2024-ben, ha a mostani választáson végül nem sikerül megszereznie a győzelmet a jogi csatározásokat követően. "Én bátorítanám arra, hogy gondolkodjon el ezen" - fogalmazott a Fox News Radionak adott interjújában. 

 

Korábban Mick Mulvaney, a Fehér Ház korábbi kabinetfőnöke fogalmazott úgy, hogy

"abszolút" arra számít, hogy Trump négy év múlva újra elindul. 

Az Axios néhány republikánus kampánytanácsadótól értesült úgy, hogy ha Trump meghozza ezt a döntést, akkor vélhetően más republikánus jelöltaspiránsok nem kezdenének kampányba és adománygyűjtésbe abban az évben. 

Előfizetői nyereményakció
Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!