Tovább erősödött a forint
Egy hónapja nem volt ilyen erős a magyar valuta
Tovább erősödött a forint

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 08. 05.
Ma is erősödik a forint az euróval szemben, 395 alá került a jegyzés reggel, nem sokkal később már a 394-et is átvitte felülről. A forint egész héten szépen teljesített, a hetet még 400 fölött kezdte, és eddig majdnem 10 egységgel erősödött.

Erős hete volt a forintnak, a magyar fizetőeszköz jelentősen erősödni tudott az euróval szemben a hírszegény héten.

Ma is erősödést mutat, 394 forint 20 fillérbe kerül egy euró, ez kis erősödést jelent tegnaphoz képest.

A dollárral szemben jelentősebb erősödést látunk a héten, egy dollár most 386 forintba kerül (tegnaphoz képest ez 0,2%-os gyengülés).

A forintot egész héten támogatta a dollár gyengülése, de volt olyan nap, amikor a dollárerő mellett tudott erősödni a forint.

A lengyel zloty is hasonló irányba mozdult a héten, de a forint jócskán felülteljesített a lengyel devizával szemben (igaz, a korábbi hetekben-hónapokban alulteljesítő volt).

A dollár ma épp erősödik az euróval szemben, de nagy mozgás nincs, és 1,02 felett jár még mindig a jegyzés. Emlékezhetünk, pár hete még paritásnál járt a dollár az euróval szemben, ettől most 2 centre távolodott.

Ma az Egyesült Államokból érkező foglalkoztatottsági adat mozgathatja meg a piacokat. Amennyiben erős volt a munkaerőpiac júliusban, az kisebb dollárerősödést hozhat, a befektetők ugyanis ebben az esetben a Fed további, határozott szigorítását árazhatják az infláció elleni harcban.

(hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!