Toroczkai: nagyon remélem, hogy nem lesz verekedés az Országházban
Hetek-interjú
Toroczkai: nagyon remélem, hogy nem lesz verekedés az Országházban

Forrás: ATV

2022. 05. 10.
Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a Hetek podcast-műsorában beszélt arról, hogy miként kerültek a parlamentben Gyurcsányék mellé, érdemes-e kilépni a NATO-ból, illetve miért kellene türelmesebben hozzáállniuk LMBTQ-kérdésben a fiatalokhoz.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A Mi Hazánk elnöke a Heteknek adott interjújában azt állította, a Fidesz döntötte el, hogy pont a Jobbik és a Demokratikus Koalíció mellé kerüljön a Mi Hazánk, míg őt személyesen Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc mellé ültették egy sorba. „A Fidesznek nem kell a szomszédba menni egy kis aljasságért. Orbán Viktor is nagyon jól szórakozott ezen” – fogalmazott Toroczkai, aki elmondta, hogy már az alakuló ülésen voltak beszólogatások.

„Nagyon remélem, hogy verekedés nem lesz”

– tette hozzá, miközben hangsúlyozta, olyan jellegű performanszokba nem akarnak részt venni, hogy „krumplis zsákokat dobálnak egymáshoz.” A pártelnök azt is elmondta, hogy azért nem tették le az esküt a Szent Koronára, mert amikor odamentek, éppen a Jobbik frakció tette meg ugyanezt. „Ezzel nem lehet úgy játszani, hogy a Jobbik leteszi az esküt úgy, hogy közben Gyurcsány Ferenc legszorosabb személyes szövetségesévé váltak. Ez fájni fog nekik” – magyarázta.

Toroczkai szerint el kellene gondolkozni azon, hogy érdemes-e a NATO tagjának maradni. Úgy véli, Ausztria is azt bizonyítja, hogy járható út a semleges státusz (Ausztria nem NATO-tag.) – éppen ezért akar konzultálni a Szabadságpárt politikusaival, hogy mik a tapasztalataik.

„Az első világháború előtti hangulatot érzem Európában. Háborús pszichózis, hisztérizálás zajlik”

– fogalmazott. Ugyanakkor nagyon büszke is a magyar népre, mert itt abszolút nem tapasztalja a háborús uszító hangulatot. „Beszélni kell arról, hogy a NATO, ami egy világháborús irányba halad, valójában megvéd-e minket, vagy inkább belesodor egy háborúba” – vetette fel a Mi Hazánk elnöke.

Azzal kapcsolatban, hogy várható-e a Mi Hazánk részéről, hogy olyan jellegű antiszemita botrányok történnek, mint a Jobbik idejében, amikor az egyik képviselő beleköpött a Duna-parti emlékmű cipőibe – Toroczkai úgy fogalmazott,

ez számára már akkor is vállalhatatlan volt, és most is az, a jellemétől távol állt mindig.

„Azt a politikát, amit egykor a MIÉP vagy Csurka képviselt, ugyanazt most képviselni nem lehetne, mert a világ változik. Más dolgok kerültek a fókuszba” – fogalmazott, majd példaként az LMBTQ-lobbit nevezte meg, amit a legerősebb lobbinak tart jelenleg. A Mi Hazánk elnöke szerint „egybites leegyszerűsítés”, hogy a zsidók uralják a világot, és minden az ő kezükben van. Úgy véli, hogy lehet ugyan arról beszélni, hogy például Zuckerberg döntéseit mennyire határozza meg esetlegesen a zsidó származása, de szerinte egyáltalán nem, ahogy ez Soros György esetében sem hangsúlyos.

Az LMBTQ-kérdéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy nem szabad politikai termékként kezelni ezt a témát, mint szerinte a Fidesz tette.

„Sokkal nagyobb türelemmel kell kezelnünk ezt a kérdést a fiatalok esetében, mert én azt szeretném, hogyha meg tudnánk őket menteni”

– magyarázta, hozzátéve, hogy emiatt az álláspontja miatt, aggódva keresték meg őt a Mi Hazánk ifjai, hogy sokan elbizonytalanodtak most a mozgalmukban, mert ilyeneket mond. „Árgus szemekkel figyelik, hogy olyan leszek-e, mint Vona Gábor, elárulom-e a nemzeti oldalt, aminek a vége az, hogy már rögtön ugye DK-sok leszünk, mint ami lett a Jobbik” – magyarázta. Toroczkai szerint azért van szükség türelemre ebben a kérdésben, mert a mai fiatalok „már így szocializálódtak, gyakorlatilag kimosták az agyukat, számukra ez a természetes.”

A teljes interjút a Hetek Youtube-oldalán láthatják, illetve a bővített, szerkesztett változatát a Hetek pénteken megjelenő lapszámában olvashatják.

Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!