Több mint 10 ezer bevándorlót zsúfolt egy híd alá a Biden-kormány - felvétel
Nemzetbiztonsági és humanitárius katasztrófára figyelmeztet videójában egy republikánus szenátor
Több mint 10 ezer bevándorlót zsúfolt egy híd alá a Biden-kormány - felvétel

Forrás: Twitter/Ted Cruz

2021. 09. 17.
Ted Cruz republikánus szenátor közzétett egy videót, amelyen a Biden-adminisztráció alatt kibontakozó nemzetbiztonsági és humanitárius katasztrófa látható hús-vér valóságban. A felvételen több ezer, Del Rio városában, Texasban illegálisan tartózkodó külföldi látható, akiket a Bidenék egy felüljáró alatt tartanak. Cruz elmondása szerint több mint 10 ezer embert tartanak ott fogva.

„Az ok, amiért ezek az emberek itt vannak, egyszerű. Nyolc nappal ezelőtt a Biden-adminisztráció hozott egy politikai döntést – egy politikai döntést a kitoloncolásokat végző haiti járatok törléséről. Ez szeptember 8-án történt. Nyolc nappal később pedig ezek a számok láthatók.”

– fogalmazott a videóban Cruz.

„Szeptember 8-án 700 és 1000 ember között volt a híd alatt tartózkodók száma.” – folytatta a szenátor. „Azonban amikor napvilágot látott a hír, hogy Joe Biden és Kamala Harris többé már nem toloncolja ki a Haitiból érkező embereket, hirtelen mindenki itt volt, hívta a barátait, családját, és a számok 10.503-ra nőttek. Ez van most itt. Többen vannak, mint a határőrség kapacitása.”

 

„Ez egy politikai döntésnek az eredménye” – vonta le a következtetést Cruz.

„Védhetetlen ez a következmény. Amit itt látunk, az helytelen. Embertelen, és mindezt teljes egészében Joe Biden és Kamala Harris idézte elő.”

Egyébként a demokrata kormányzatnak idén több mint 200 000 illegális bevándorlót kellett elfognia csak augusztusban. Ez a szám több mint 300%-os növekedést jelent a tavalyi azonos időszakához viszonyítva.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!