Tízezrek tüntetnek Bécsben: nem veszi be az osztrákok gyomra a teljes lezárást és a kötelező oltást
Ausztriában hétfőtől kijárási korlátozás lép érvénybe
Tízezrek tüntetnek Bécsben: nem veszi be az osztrákok gyomra a teljes lezárást és a kötelező oltást

Forrás: Youtube/Guardian News

2021. 11. 20.
Legkevesebb 35 ezer tüntető vonult utcára Bécsben, miután a kormány bejelentette, minden eddiginél radikálisabb intézkedésekkel szállnak szembe a Covid-világjárvány negyedik hullámával. Hétfőtől országos kijárási korlátozás lép érvénybe, és kilátásba helyezték februártól a kötelező oltás általános bevezetését is.

 Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Rendőrségi helikopterek figyelik az eseményeket Bécs utcáin, ahova több tízezer ember vonult ki a járvány-korlátozások ellen tüntetve. A felháborodás általános az osztrák társadalomban, a kormány intézkedéseit nagy százalékban utasítják el az emberek, bár a korlátozásellenes tömb egyik élharcosa az egyre népszerűbb Osztrák Szabadságpárt. 

 

 

A párt vezetője, Herbert Kickl egyébként azért nem tudott résztvenni a demonstráción, mert a pozitív koronavírustesztje miatt jelenleg is karanténban kell maradnia. Videós bejelentkezésben arról beszélt, hogy önkényuralmi az a kormány, aki az emberek helyett akar dönteni a járványkezelés tekintetében.  

 

 

Az osztrák kancellár és az egészségügyi miniszter a héten jelentette be, hogy hétfőtől kötelező lesz a maszkviselés, kvázi kijárási tilalom lép életbe, erősen javasolják a home office-t a munkahelyeken - és februártól sanszos, hogy az egész társadalom számára kötelezően előírják az oltakozást. 

Magyarországon a kormány csütörtökön döntött többek között arról, hogy ismét kötelező lesz a maszkviselés a zárt beltereken. 

Jelenleg Ausztriában 15 ezer felett van a napi új fertőzöttek száma.

(Guardian)

Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!