Mol a Heteknek: átmeneti korlátozásokat vezetünk be, hogy tudjunk elég üzemanyagot szállítani
Mol a Heteknek: átmeneti korlátozásokat vezetünk be, hogy tudjunk elég üzemanyagot szállítani

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 12. 02.
A héten felröppent a hír, hogy a második hete nem kapnak a vidéki, családi tulajdonban lévő kis benzinkutak üzemanyagot a Moltól, és több helyen üzemanyaghiány is kialakult. Utánajártunk, hogy mi várható a közeljövőben.

Ahogy arról beszámoltunk, a Mol elnök-vezérigazgatója már nyáron arra figyelmeztetett, hogy üzemanyag-ellátási problémák lehetnek hazánkban, ha nem sikerül elősegíteni az import üzemanyag Magyarországra érkezését.

A Mol arról tájékoztatta a Heteket, hogy a Dunai Finomítóban továbbra is karbantartási munkálatok zajlanak, így csak 50-55 százalékos kapacitással üzemel a Finomító, de az újraindítás után “ütemezetten tud visszaállni a teljes gyártási kapacitásra”.

Folyamatosan optimalizáljuk a készleteinket, és átmeneti korlátozásokat vezetünk be, hogy az ország minden pontjára tudjunk a működéshez elegendő üzemanyagot szállítani. Ezen a héten részleges termékhiány a hálózatunk 25 százalékában jelentkezett, de töltőállomásaink üzemelnek, a tanker autóink pedig folyamatosan úton vannak”

- közölte a Mol.

A vállalat szerint az orosz-ukrán háború és az EU-szankciók miatt az egész régióban megemelkedett az üzemanyag ellátásbiztonsági kockázata.

A mostani üzemanyaghiánynak az az oka elsősorban, hogy nincs elég import termék a magyar piacon, hiszen a magyar üzemanyagpiac körülbelül 30 százaléka importforrásból érkezett az elmúlt években. Jelenleg viszont ez az ellátás szinte teljesen eltűnt, és a Mol novemberben már a nagykereskedelmi piac 85 százalékát látta el - tájékoztatott a cég.

(Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!