Telefonon beszélt a NATO-főtikárral: Orbán Viktor támogatja Svédország csatlakozását
Szorgalmazni fogja, hogy szavazzon róla a parlament
Telefonon beszélt a NATO-főtikárral: Orbán Viktor támogatja Svédország csatlakozását

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

2024. 01. 24.
Azt írta X-oldalán Orbán Viktor magyar kormányfő, hogy telefonon egyeztetett Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, akinek megerősítette, hogy támogatni fogják Svédország csatlakozását. Szerdán a török parlament már megszavazta a NATO-csatlakozást, így csak a magyar támogatás maradt hátra. 

A magyar miniszterelnök a következőket írta a bejegyzésében: 

„Megerősítettem, hogy a magyar kormány támogatja Svédország NATO-tagságát. Hangsúlyoztam azt is, hogy továbbra is szorgalmazni fogjuk, hogy a Magyar Országgyűlés szavazza meg Svédország csatlakozását és az első adandó alkalommal zárja le a ratifikációt”

 

Az Országgyűlés tavaszi ülésszaka várhatóan február végén indul, ez előtt csak rendkívüli ülés összehívásával lehet megszavazni a csatlakozást. 

Orbán Viktor egyébként meghívta a svéd miniszterelnököt, hogy Magyarországon tárgyaljanak a kérdésről, ám a külügyminiszter reakciójából az derült ki, hogy Svédország nem lát okot a magyarországi tárgyalásra. 

(X)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!