Tanácsadója szerint Trumpot nem érdekli egy új párt alapítása
"A volt ELNÖK TOVÁBBRA IS ÓRIÁSI TÁMOGATÁST ÉLVEZ A REPUBLIKÁNUS VÁLASZTÓPOLGÁROK KÖRÉBEN, A KAMPÁNYSZÁMLÁJÁN PEDIG TÖBB MILLIÓ DOLLÁR VAN, AMELYET FELHASZNÁLHAT"
Tanácsadója szerint Trumpot nem érdekli egy új párt alapítása

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 29.
Donald Trump tanácsadója szerint a volt amerikai elnök nem gondol egy újabb párt megalapítására, és "aktívan részt fog venni" a republikánusok politikájában. A közelmúltban bejárta a médiát ugyanis a hír, hogy Trump "Patrióta párt" néven saját politikai formációt alakíthat.

Ahogy azt a napokban megírtuk, a Wall Street Journal értesülései szerint Donald Trump volt amerikai elnök még leköszönése előtt tárgyalásokat folytatott egy esetleges új párt megalapításáról, annak érdekében, hogy befolyását a Fehér Ház elhagyása után is fenntartsa.

Corey Lewandowski, a volt elnök tanácsadója most csütörtökön a Fox televíziónak azonban cáfolni látszott a hírt:

"Nem hiszem, hogy az elnököt érdekelné, hogy szerepet vállaljon egy harmadik pártban".

Lewandowski - aki Donald Trump 2016-os elnökválasztási kampányát irányította, és a 2020-as kampányban is az egyik legfőbb tanácsadójaként dolgozott - tagadta az amerikai sajtóban megjelent feltételezéseket, amelyek arról szóltak, hogy a tavaly alulmaradt elnök Hazafias Párt néven új politikai csoportot alapítana, amelyet személyesen vezetne, és versenyre kelne jelenlegi pártjával, a republikánusokkal.

"Az elnök továbbra is óriási támogatást élvez a republikánus választópolgárok körében, a kampányszámláján pedig több millió dollár van, amelyet felhasználhat"

- fogalmazott a tanácsadó.

Corey Lewandowski hozzátette: Donald Trump továbbra is aktívan részt vesz a republikánus jelöltek toborzásában és azon választott képviselők felelősségre vonásában, akik támogatták a demokratákat abban, hogy a volt elnök ellen alkotmányossági vádeljárás (impeachment) induljon a Capitoliumnál január 6-án lezajlott zavargások miatt.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!