Szétfeszítette a rá támadó krokodil száját, így menekült meg egy ausztrál búvár
Szétfeszítette a rá támadó krokodil száját, így menekült meg egy ausztrál búvár

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 05. 30.
Marcus McGowan éppen könnyűbúvárkodott, amikor hirtelen felbukkant egy krokodil, és megtámadta.

Az 51 éves férfi az ausztrál partoktól 40 kilométerre merült a víz alá feleségével és a barátaival együtt, amikor azt hitte, hogy egy cápa támadta meg hátulról.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

McGowan fejét megragadta az állat, és a férfi csak akkor jött rá, hogy nem cápa, amikor hátranyúlt.

“Rájöttem, hogy krokodil volt. Ki tudtam nyitni az állkapcsát pont annyira, hogy kihúzzam a fejem”

- idézte fel a történteket McGowan.

Az állat azonban nem érte be ennyivel, és másodszor is megtámadta a búvárt, aki ezúttal ellökte a krokodilt magától a jobb kezével.

McGowan a fején és a jobb karján szenvedett el sérüléseket, de túlélte a “találkozást” a 2-3 méteres krokodillal. A férfit kórházba szállították, de stabil az állapota.

Az ausztrál hüllőpark munkatársa, Billy Collett szerint a férfi azért menekülhetett meg, mert felvette a harcot a krokodillal, ami miatt az állat megijedt, és rá is jött, hogy túl nagy áldozatot szemelt ki magának, amivel nem bír el.

előfizetés

(Guardian / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!