Több tucat kígyót és gyíkot találtak egy ember nadrágjában a mexikói határon
Több tucat kígyót és gyíkot találtak egy ember nadrágjában a mexikói határon

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 03. 25.
Egy dél-kaliforniai férfit azzal vádolnak, hogy több mint 1700 hüllőt csempészett az Egyesült Államokba 2016 óta, köztük bébi krokodilokat és mexikói viperagyíkokat - írta honlapján a The Guardian című brit napilap a helyi hatóságokra hivatkozva pénteken.

Jose Manuel Perezt, akit Julio Rodriguez néven is ismernek, február 25-én vették őrizetbe az amerikai-mexikói határon, San Ysidro határátkelőnél.

A határőrség körülbelül 60 gyíkot és kígyót talált nála kis zsákokba kötve, amelyeket kabátjában, nadrágzsebében és az ágyékánál rejtett el.

A férfi állítólag azt mondta, hogy a hüllők a háziállatai.

A 30 éves, Oxnardban élő Perez azóta szövetségi őrizetben van, és a Los Angeles-i ügyészség csütörtökön további vádakat jelentett be ellene egy pótvádiratban, amelyben már a férfi nővére is vádlottként szerepel.

Úgy tudni, hogy Perezt hétfőn állítják bíróság elé Los Angelesben. A hatóságok elmondták: a csempészett hüllők egy része védett és veszélyeztetett faj volt.

A vád szerint 2016 januárjától kezdve Perez és nővére másokkal együtt arra használta a közösségi médiát, hogy vadon élő állatokat vásároljon és adjon el az Egyesült Államokban. Az állatokat, köztük yucatáni és mexikói dobozteknősöket állítólag engedély nélkül hozták be Mexikóból és Hongkongból. 

A hüllőket eredetileg Perez missouri otthonába vitték, de később Oxnardba szállították, amikor a férfi Kaliforniába költözött - közölték a hatóságok. Az ügyészek szerint a nővére segített neki a csempészésben, különösen azokban az időkben, amikor Perez börtönben ült az Egyesült Államokban.

(Hetek / MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!