Szégyelljétek magatokat!
Véleménycikk
Szégyelljétek magatokat!

Facebook/Márki-Zay Péter

2022. 03. 31.
Igen, elegem lett a magyar ellenzékből. Ha nem lennék ilyen udvarias és tisztelettudó, akkor nyomdafestéket nem tűrő szavakat használnék. De úriember vagyok, ezért csak annyit mondok MZP-nek és csapatának: szégyelljétek magatokat.

Ez egy véleménycikk.

Mondom is, hogy miért. Kitört egy háború az oroszok és az ukránok között a szomszédban. Az oroszok rohanták le az ukránokat. A magyar parlament elítélte az orosz beavatkozást, minden eddigi szankciót megszavazott. Normál NATO tagként viselkedett és viselkedik. Ennyi.
Erre föl a magyar ellenzék torkaszakadtából ordítani kezdett: Orbán Putyin csatlósa, hazaáruló, Orbán=Putyin, Orbán háborúzik... stb. (mind olvastam a neten, ellenzéki pártok oldalain).

Egy bővebb idézet Gyurcsány Ferenctől:

"Aki a gyilkos mellé áll, az pocsék ember. Orbán a gyilkosok mellé állt. Békét akarunk. Ezért nem lehet egyenlőséget tenni gyilkos és áldozat között. Orbán egyenlőséget tesz. Ezzel bátorítja a gyilkost. "

Gyakorlatilag Orbánt is felelőssé teszik a háborúért és a háború áldozataiért. Ami nyilvánvaló módon vérlázító hazugság. A hangjukat erősítette a Telex egy cikke, ami a magyar külügy ellen indított orosz kibertámadásokról szól. Ha a cikk minden szava igaz (már a feltárt tényekre gondolok, nem az értelmezésekre és sugallatokra, és a tények sem feltétlenül hitelesek, de vegyük úgy), akkor

kábé az a "ténybeli" lényeg, hogy többször érte orosz kibertámadás a külügyet és ezt nehezen kezelték. Ilyen támadások más NATO országokat is értek. Ennyi.

Ez aggasztó, meg minden, jobban is csinálhatták volna, de semennyiben sem tehető ennek alapján Orbán felelőssé Putyin háborújáért… 
De a tények MZP-t és a többieket nem érdeklik. A Széll Kálmán téren Márki-Zay ilyen megjegyzéseket  eresztett el:

"Orbán és Szijjártó az 56-os forradalmat eltipró Vörös Hadsereg ügynökei... Orbán Viktor nem tudja eldönteni, hogy a gyilkosok és áldozatok között hogyan tudna a legjobban egyforma távolságot tartani... Orbán Viktor kommunista KISZ-esként kezdte, aztán liberális lett, és most fasiszta...Ha abból tudna meggazdagodni, akkor Orbán Viktor büszke pedofil is lenne." ( 444 tudósításból).

A pedofilos rész ugyan nem illik ide, de jól mutatja a tényekkel kapcsolatos megvető magatartást. A cél érdekében mindent? Igen, érdemes felidézni egy tavalyi cikkemet:

„Gondolom, az ellenzék pártjai már leváltották MZP-t, mert nagy erkölcsi felháborodásukban nem tehettek mást. A Jelen hetilap egyik videójában beszél saját kijelentéseiről is és a következőket mondja:

„A hatékonyság igazolja ezeket a mondatokat. A cél igenis szentesíti az eszközt.”

Tehát semmi meglepő nincs ebben a magatartásban, Márki-Zay és a többiek (mert nem csak MZP hangoztat hasonlókat a háborúval kapcsolatban) számára a cél a lényeg és ennek érdekében hajlandóak bármekkorát hazudni.

Orbán leváltása elfogadható cél és egy kampányban mások is sokat megengednek maguknak, igaz.

A fő gond azzal van, hogy a magyar ellenzék ezt a gátlástalan hazudozást egy komoly válság közepén, a válság ügyeivel kapcsolatban engedi meg magának. Ilyen súlyú kérdésekben az ellenzéknek elsősorban támogatni kellene a kormányt és tárgyilagos kritikát megfogalmazni, nem "tüzet okádva" hazudni.

Különösen akkor, ha lényegi kifogás nem emelhető a magyar kormány álláspontjával kapcsolatban (a NATO nem is emelt). A magyar parlament elítélte az orosz beavatkozást, minden eddigi szankciót megszavazott, menekültek tömegeit segíti… stb.

Mit tennének kormányon? Igazmondó juhásszá változnának? Nem gondolom. 

És nem, nem állnak le! Szombatra tüntetést is szerveznek. Az eseményt meghirdető szövegben ilyenek vannak: „….Ezért április másodikán 15:00 órakor tüntessünk együtt a Szabad sajtó útján Putyin háborúja és hazai helytartója ellen! Ukrajnában Putyin hadserege gyerekeket gyilkol… (Orbán) igazából az agresszor pártját fogja.”

Hogy Orbán igazából az agresszor pártját fogja? Ez egyszerűen nem igaz, sehol sem fogta Putyin pártját a háborúval kapcsolatban. Elment az eszetek?

Putyin agresszív fellépését, háborúját teljes mértékben elítélem magam is. Putyin is szégyellje magát és hagyja el Ukrajnát, igen. Esetleg még tüntetni is elmentem volna a háború ellen, de a miniszterelnök elleni uszítás miatt eszembe sem jut. 

Isten óvja hazánkat, hogy ilyen uszítók kezébe kerüljön a hatalom. MZP-ről és csapatáról kiderült, hogy mindent megtesznek a hatalomért és nyilván hatalmon sem tennének másképp. 

Szégyelljék magukat! (Ha még képesek erre.)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!