Svéd miniszterelnök: kudarcot vallott a bevándorlók integrációja 
Magdalena Andersson szerint bár ugyanabban az országban élnek, teljesen más valóságban
Svéd miniszterelnök: kudarcot vallott a bevándorlók integrációja 

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 04. 29.
Svédország nem tudta integrálni az elmúlt két évtizedben befogadott nagyszámú bevándorlót, ami párhuzamos társadalmak létrejöttéhez és csoportos erőszakhoz vezetett - mondta Magdalena Andersson miniszterelnök csütörtökön.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, számos svéd ember sokkot kapott a hónap elején, miután az erőszakos zavargások több mint 100 rendőrt megsebesítettek. Az erőszak azután tört ki, hogy egy svéd-dán politikus egy nagygyűlésen felgyújtotta a Koránt.

Andersson kijelentette, hogy Svédországban az iszlamizmus és a jobboldali szélsőségesség is elszabadult. „A szegregáció olyan messzire ment, hogy párhuzamos társadalmak jöttek létre az országban”.

„Ugyanabban az országban élünk, de teljesen más valóságban”

– jelentette ki egy sajtótájékoztatón.

Svédországban a külföldön születettek száma az elmúlt két évtizedben megduplázódott, és elérte a 2 milliót, vagyis a lakosság ötödét. A miniszterelnök elmondta, hogy helyi ifjúsági bűnügyi testületeket akar létrehozni a probléma megoldása érdekében, ahol a szociális szolgálatok és a rendőrség együttműködhet.

"A hatalmas bevándorlás mellett elégtelen volt az integráció. A társadalom, a rendőrség és a szociális szolgálatok forrásai túl gyengék voltak"

- mondta.

Svédország, ahol még idén általános választásokat tartanak, radikálisan megszigorította bevándorlási politikáját, amióta 2015-ben a migrációs válság idején több főt fogadtak be, mint bármely más Európai Uniós ország. Mostanra a blokk egyik legszigorúbb politikáját alkalmazzák.

Az Amnesty International emberi jogi szervezet bírálta Svédország szigorítását, azt állítva, hogy az emberi szenvedést okoz, és még nehezebbé teszi a bevándorlók integrációját.

(Reuters/hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!