Spirit FM: Rusvai Miklós és Dúró Dóra sem érti, miért nem számít védettnek, aki átesett a betegségen
Spirit FM: Rusvai Miklós és Dúró Dóra sem érti, miért nem számít védettnek, aki átesett a betegségen

Forrás: youtube / ATV

2022. 01. 21.
A Spirit FM Harcosok klubja című műsorban Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője és Rusvai Miklós virológus vitázott az oltásokról, lezárásokról.

Dúró Dóra a műsorban „egészen elképesztő” intézkedésnek nevezte, hogy február 15-től nem számít védettnek az, aki átesett a betegségen, ez szerinte minden eddiginél jobban mutatja, hogy az oltásokat erőlteti a kormány. 

Immunológiai szempontból Rusvai Miklós arról beszélt:

az, hogy valaki átesik a betegségen nagyobb védelmet ad, mint az oltással szerzett védettség, hiszen az oltással csak antitestes és sejtes védettséget szerzünk, míg a fertőzés átvészelése a nyálkahártya immunitást is ad.

A virológus immunológiailag sem érti ezt a döntést, ugyanis a vírus kórokozóképessége gyengül: a brit mutánsnál több fertőzöttet hozott a delta, de kevesebben kerültek kórházba, kevesebben haltak meg, az omikrontól még több fertőzöttet várnak, de remélhető, hogy az egészségügyre még kevesebb terhet ró majd az új variáns.

Rusvai a műsorban elmondta: augusztusban kapta meg a harmadik oltását, negyedszerre nem szándékozik beoltatni magát, inkább elkapná az omikront, ugyanis szerinte a szervezete három oltással meg tud birkózni a fertőzéssel.

A Mi Hazánk szeretné, ha már most visszatérhetnénk a járvány előtti életünkhöz, az egyéni döntési szabadságot hangsúlyozzák: ha valaki úgy érzi, hogy rá veszélyes a vírus, oltassa be magát, de senkit ne érjen hátrány azért, mert nem veszi fel az oltást.

A teljes beszélgetést itt tudja meghallgatni.

Két hónapja a Hetek is készített interjút Rusvai Miklóssal, a beszélgetést az alábbi linken tudja meghallgatni:

(Hetek/Spirit FM/atv.hu)

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!