Sokkolta a bataclani vérfürdő túlélőjét, hogy a meglőtt karjáról készült röntgent NFT-ként árulja az orvosa
A lebukás után sem bánja a dolgot a sebész
Sokkolta a bataclani vérfürdő túlélőjét, hogy a meglőtt karjáról készült röntgent NFT-ként árulja az orvosa

Képünk illusztráció. /Forrás: Shutterstock/Puzzlepix/

2022. 01. 25.
Sokkolta a Bataclan párizsi koncerttermet 2015-ben érő terrortámadás egyik túlélőjét, hogy a sérüléséről készült röntgenfelvételt sebésze nem helyettesíthető tokenként (NFT) próbálta meg értékesíteni online.

A Georges Pompidou Kórház ortopéd sebészéről kiderült, hogy digitális művészeti alkotásként kínálta eladásra a nő alkarjának képét, amelyen

egy Kalasnyikov-fegyver golyója is látható a csont közelében.

Pácienséről közölte, hogy fiatal nő, aki barátját elveszítette az Iszlám Állam által elkövetett vérontás során.

Emmanuel Masmejean ellen jogi és fegyelmi eljárás indul - írja a The Guardian.

Kiteregette a páciense privát életét is

"Ez az orvos nem elég, hogy megsértette a páciensével szembeni titoktartási kötelezettségét, jó ötletnek tartotta még azt is, hogy leírja a fiatal nő privát életének részleteit, ezzel tökéletesen azonosíthatóvá téve őt" - mondta Elodie Abraham, a nő ügyvédje.

Masmejean vasárnap felhívta a sértettet, "hogy tisztázza magát a megbánás vagy szimpátia legkisebb jele nélkül"

- fogalmazott az ügyvéd.

A felvételt 2776 dollárért (886 ezer forint) kínálta az orvos eladásra az OpenSea weboldalon - közölte a Mediapart nevű weboldal.

Az NFT olyan technológia, amely lehetővé teszi digitális állományok egyedivé tételét, adásvételét és birtoklását. Minden NFT-nek van saját blokkláncalapú digitális "pecsétje", amely eredetiségét és tulajdonosát igazolja.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!