Sikeres volt az MLSZ fellebbezése: csak két zárt kapus mérkőzést kapott a válogatott
Sikeres volt az MLSZ fellebbezése: csak két zárt kapus mérkőzést kapott a válogatott

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 11. 18.
Az UEFA fegyelmi bizottsága korábban a magyar válogatott mindhárom Európa-bajnoki mérkőzése kapcsán fegyelmi eljárást indított a Magyar Labdarúgó Szövetséggel szemben.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Az MLSZ – a rasszizmus elleni elkötelezettségének hangsúlyozása mellett – fellebbezett a döntés ellen, hiszen meggyőződésünk szerint a találkozókon jellemzően a 60 ezer néző sportszerű szurkolása volt tapasztalható. Ennek hitelt érdemlő bizonyítására részletes indoklást nyújtott be az MLSZ az UEFA döntéshozóihoz.

A vizsgált diszkriminatív magatartás miatt az UEFA a következőket rendelte el elsőfokon:

  • - 3 soron következő, hivatalos UEFA versenysorozatban tartott hazai mérkőzésen zárt kaput rendel el, melyből a 3. mérkőzésre vonatkozó korlátozást 2 évre felfüggeszti;
  • - elrendeli a zárt kapus mérkőzéseken az "EqualGame" logó kihelyezését;
  • - 100.000 euró pénzbüntetést szab ki a szövetségre.


Ennek figyelembevételével az UEFA másodfokon szerdán mérsékelte a büntetést: három helyett két UEFA versenysorozatban rendezett hazai mérkőzést kell zárt kapuk mögött lejátszanunk – de a másodikat két évre felfüggesztette az európai szövetség.

Marco Rossi csapata következő UEFA által szervezett tétmérkőzéseit júniusban és szeptemberben fogja játszani a Nemzetek Ligája A-ligájában, így a kiszabott zártkapus büntetést is ekkor fogja letölteni. A Nemzetek Ligája sorsolása 2021. december 16-án lesz.

Egyben nyilvánosságra került a FIFA döntése a magyar-angol vb-selejtező mérkőzés kapcsán beadott fellebbezésre. A nemzetközi szövetség elsőfokon a pénzbirság mellett két mérkőzés zárt kapuk melletti megrendezését rendelte el, s a második találkozó esetében a végrehajtást felfüggesztette. Szerdán a FIFA másodfokon is megerősítette döntését, az MLSZ kéri a részletes indoklást.

(hetek/mlsz.hu)

.
Előfizetői akció
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!