Szerb-magyar mérkőzés - Leszállítottuk a földre a sasokat
A magyar válogatott 1-0-ra verte a szerbet a Nemzetek Ligája-mérkőzésen
Szerb-magyar mérkőzés - Leszállítottuk a földre a sasokat

Forrás: Youtube/ UEFA

2020. 10. 12.
A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra nyert Szerbia vendégeként vasárnap a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában. Szerbia Magyarországnak ajándékozta a győzelmet, A magyarok leszállították a földre a sasokat, Szerbiának vissza kellett térnie a valóság talajára - ilyen és hasonló címekkel számoltak be a mérkőzésről a szerbiai lapok és internetes oldalak.

A találkozó egyetlen gólját az újonc Könyves Norbert szerezte a 20. percben.

Marco Rossi együttese - amely csütörtökön Bulgária otthonában nyert Európa-bajnoki pótselejtezőn - a negyedik fordulóban jövő szerdán a vb-negyeddöntős oroszok vendége lesz.

Az első félidő 20. percében Könyves lecsapott egy rosszul hazaadott labdára, melyet becsúszva megszerzett a kapus elől, majd eltolta azt a hálóőr mellett és az üres kapuba passzolt (0-1).

 

A magyar válogatott nem látványosan, de szervezetten futballozott az első félidőben, ráadásul elöl az újonc Könyves Norbert harciasságának köszönhetően a félidő közepén a vezetést is megszerezte. A szerbek játékából teljesen hiányzott az átütő erő, így Gulácsi Péternek - aki az oroszok elleni találkozón már nem állhat a kapuba, mert vissza kell térni klubjába a karanténszabályok miatt - nem volt nehéz dolga.

A hazaiaknak a fordulást követően sem volt sok kedvük futballozni, és nem sok veszélyes helyzetet alakítottak ki a félidő első felében. Ellenben a magyarok a csereként pályára lépő Holender Filip révén eldönthették volna a három pont sorsát, de a támadó hibázott. Negyedórával a vége előtt aztán a hazaiak a kapufát találták el, de ennél közelebb nem jutottak a gólhoz később sem, hiába mozgósítottak nagyobb energiákat az egyenlítésért.

Gyászos szerb sajtóvisszhang

A HotSport.rs sportportál beszámolója szerint a Sasok névvel illetett szerb válogatottól a szurkolók azt várták, hogy miután legyőzte a norvég együttest, kirobbanó formában lesz, és legyőzi a magyarokat is, ám a vasárnapi mérkőzésen a szerb játékosok rosszul teljesítettek,

"a válogatott gyengébb kiadását láthatták a nézők".

Ljubisa Tumbakovic szövetségi kapitány szerint futballistái érzelmileg kiürültek a norvégok elleni siker és az azt követő ünneplés után, és nem tudtak teljes szívvel játszani a magyar válogatott ellen. Mint mondta: ez nem kifogás, de egy lehetséges magyarázat. Hozzátette: nem teljesen ugyanolyan felállásban játszottak a magyarok, mint a norvégok, de ez sem lehet mentség. Kiemelte: a magyar csapat nem lepte meg a szerbeket, erre készültek, de a norvég meccset fontosabbnak tartották.

Elismerte, hogy Magyarország ellen nem a legerősebb és legütőképesebb összeállításban lépett pályára a szerb csapat.

A Sportski Zurnal című sportújság szerint viszont hiba volt változtatni a csapatösszeállításon, és ez meglátszott a végeredményen. A lap úgy véli: az első félidőben esett magyar gól voltaképpen ajándék volt, hiszen a szerb játékosok hibája miatt tudott Könyves Norbert helyzetbe kerülni. A szerbek pedig ezután már nem tudták összeszedni magukat.

A Vecernje Novosti című belgrádi napilap sportrovata szerint zárt és ötlettelen volt a szerbek játéka, a magyaroknak nem is volt sok dolguk a házigazdák ellen.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!