Rendkívüli bejelentés: már csak pár hetet kell kibírni
Rendkívüli bejelentés: már csak pár hetet kell kibírni

2021. 03. 26.
A kereskedelmi és iparkamara, illetve a gazdasági élet szereplői által javasolt változtatások bevezetésére akkor van lehetőség, ha a beadott oltásszám tekintetében Magyarország átlépi a 2,5 milliós határt, azaz 2,5 millió ember legalább az első oltását megkapta - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken rendkívüli online tájékoztatóján, hozzátéve: ez a jelenlegi számítások szerint a húsvéthétfőt követő néhány napban be fog következni.

"Az Operatív Törzs hosszan tárgyalt a gazdasági élet szereplőinek javaslatáról.

"Változtatásra akkor van lehetőség, ha átlépjük a beoltott emberek tekintetében a 2,5 milliós számot. Ez a húsvétot követő néhány napban meg fog történni."

Megismételte a miniszterelnöknek a Kossuth rádióban tett kijelentését, miszerint a jelenlegi számok mellett, pillanatnyilag semmilyen nyitás nem engedhető meg.

Amennyiben a beoltotti szám eléri a két és fél milliót, akkor az alábbi intézkedések lépnek életbe:

  • Az üzletek hajnal 5-től este fél tízig lehetnek nyitva.
  • A kijárási tilalom este tíz és hajnali öt között lesz.
  • Minden bolt ismét kinyithat, és tíz négyzetméteren lehet egy vevő.
  • A szolgáltatások esetében pedig a március 8-a előtti állapot lép életbe.
  • Április 19-én nyithatnak az iskolák.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott: "egy utolsó közös nagy erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy túl legyünk a járvány harmadik hullámának csúcspontján". Ezért mindenkit arra kért, hogy az érvényben lévő szabályokat tartsa be, a húsvéti ünnepek időszakában is.

(Hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!