Rekordszámú demonstráló vett részt a brit életpárti meneten Londonban
Rekordszámú demonstráló vett részt a brit életpárti meneten Londonban

Illusztráció - Életpárti menet 2021-ben.(Youtube/March for Life UK)

2022. 09. 09.
A Menet az Életért elnevezésű rendezvényen a rendőrség becslése szerint legalább hétezren jelentek meg.

A „Tízmillió túl sok” feliratú transzparens mögött vonuló tömeg az abortusz ellen tiltakozott, ugyanis Angliában és Walesben 1967 óta tíz millió terhességmegszakítást végeztek el.

A tüntetésen felszólalók tiltakoztak a jelenlegi brit szabályozás ellen is, mely szerint a magzatot 24 hetes koráig abortálni lehet, de bizonyos betegségek vagy fogyatékosságok esetén akár a szülésig el lehet vetetni a babákat.

A rendezvény alatt abortuszpárti tüntetők is felbukkantak, de a Menet az Életért résztvevői sokkal többen voltak náluk.

Nagyon bátorító dolog részt venni a meneten és látni, hogy milyen gyorsan nő a résztvevők száma, különösen a fiatalok közül, akik felismerik, hogy valójában mit jelent az abortusz. Egyre többen utasítják el közülük azt, hogy egy nehéz és/vagy nemkívánatos terhességre a baba életének a kioltása lenne a megoldás”

- mondta Catherine Robinson, egy életpárti szervezet igazgatója.

(Christian Today / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!