"Ha az abortusz nincsen biztonságban, ti sem lesztek!" - Egyre több a terhességi központok elleni támadás Amerikában
Egy abortuszpárti csoport gyülekezeti épületeket is megrongált
"Ha az abortusz nincsen biztonságban, ti sem lesztek!" - Egyre több a terhességi központok elleni támadás Amerikában

Facebook/CompassCare

2022. 06. 08.
A Jane’s Revenge abortuszpárti csoport vállalta a felelősséget azért a támadásért, mely során gyújtóbombát dobtak egy buffalói életpárti terhességi központra. A CompassCare abortuszellenes keresztény szervezet épületében súlyos károk keletkeztek, több helyiség teljesen kiégett.

Ahogy arról korábban írtunk, az elmúlt hetekben rengeteg abortusszal kapcsolatos incidens történt: életvédő szervezetek irodáit gyújtogató abortuszpárti csoportok, Oscar-gálán félmeztelenre vetkőző nők, később pedig hasonlóan kellemetlen performanszt végrehajtó aktivisták Joel Osteen 60 ezer fős gyülekezetében. 

A támadásért felelős Jane’s Revenge tagjai a “Jane itt járt” szöveget festették a megrongált épületre.

“Ironikus, hogy New York kormányzója nemcsak figyelmen kívül hagyta az erőszakot, hanem 35 millió dolláros adóbevételt is elkülönített azért, hogy megerősítse az abortuszklinikák védelmét”

- írta a CompassCare.

A keresztény szervezet vezérigazgatója szerint a támadás egy abortuszpárti “kristályéjszakára” emlékeztetett, és a károkozás miatt a nem tervezett terhesség miatt dilemmába kerülő nők nem fogják megkapni a számukra fontos ellátást, és babák halhatnak meg a barbár rongálás következtében.

Az elmúlt időszakban több terhességi központot megtámadtak abortuszpárti csoportok, amióta kiszivárgott, hogy az amerikai Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezné a Roe kontra Wade határozatot, és korlátozná az abortuszhoz való jogot.

A Jane’s Revenge múlt héten vörös festékkel megrongálta egy washingtoni terhességi  krízisközpont épületét, és egy wisconsini életpárti szervezet központjában, valamint több Washington-környéki gyülekezeti épületben is kárt okozott.

Az abortuszpárti szervezet erőszakos cselekmények végrehajtására szólította fel a követőit, és

május 30-án meghirdette a “harag éjszakáját”.

A Jane’s Revenge üzent is az életpárti és abortuszellenes csoportok tagjainak az egyik megrongált épületre írt felirattal:

“Azoknak, akik próbálnak elnyomni minket: ha az abortusz nincs biztonságban, akkor ti sem lesztek. Mindenhol ott vagyunk.”

(CBN News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!