Putyin: a nyugati országok gyarmatukká tették Ukrajnát
Putyin: a nyugati országok gyarmatukká tették Ukrajnát

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 12. 09.
A nyugati országok az ukrán népet ágyútölteléknek használják Oroszország ellen - mondta Vlagyimir Putyin a Független Államok Közössége (FÁK) tagállamai védelmi miniszteri találkozóján a videóüzenetében.

Putyin azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy a “NATO agresszív bővítésével” lerombolta “a stratégiai stabilitás évtizedek alatt kialakított struktúráját”. Az orosz elnök szerint a Nyugat az alternatív fejlődési modellek elrettentése céljából törvénytelen szankciókat vezet be, a “színes forradalmak” technológiáit alkalmazza, és katonai konfliktusokat szít.

A Nyugat évek óta szégyentelenül kiszipolyozza és kihasználja (Ukrajna) erőforrásait, népirtásra és terrorra buzdított a Donyec-medencében, gyakorlatilag gyarmattá változtatta ezt az országot, és most cinikusan ágyútölteléknek, faltörő kosnak használja az ukrán népet Oroszország ellen, továbbra is fegyverrel és lőszerrel látja el Ukrajnát, zsoldosokat küld oda, öngyilkos útra tereli az országot”

- mondta az orosz államfő.

A politikus kezdeményezte, hogy a Sanghaji Együttműködési Szervezet és a FÁK tagállamainak védelmi szervei egy, a jelenlegi kihívásoknak megfelelő biztonsági és együttműködési rendszert alakítsanak ki, de kizárólag a nemzetközi jog és egymás érdekeinek tiszteletben tartása alapján.

Putyin emellett hangsúlyozta a folyamatos információcsere és a katonai-technikai együttműködés kiépítésének, a közös békefenntartó missziók, valamint a katonai kiképzés terén való együttműködésnek a fontosságát is.

(MTI / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!