Putyin: az USA Isten hírnökének hiszi magát a Földön
Az orosz elnök szerint nem ők akartak háborút, hanem rájuk lett kényszerítve
Putyin: az USA Isten hírnökének hiszi magát a Földön

Illusztráció - Vlagyimir Putyin egy korábbi rendezvényen.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 06. 17.
Vlagyimir Putyin a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon mondott beszédében kritizálta az Egyesült Államokat amiatt, hogy nem hajlandó tudomásul venni, hogy rajta kívül más erőközpontok is léteznek a világon.

A hidegháborús győzelmének bejelentése után az Egyesült Államok Isten hírnökének kiáltotta ki magát a Földön, akinek nincsenek kötelezettségei, csak érdekei, és ezek az érdekek szentek és sérthetetlenek”

- mondta Putyin.

A nyugati országok még mindig gyarmattartókként gondolkodnak, és megpróbálják elszigetelni és elhallgattatni a “rossz” országokat.

Putyin szerint a nyugati szankciók abszurdak, és sokkal nagyobb kárt okoznak azoknak, akik kiszabták, mint Oroszországnak. Az Európai Unió több mint 380 milliárd eurós veszteséget szenvedhet az orosz-ukrán háború miatt bevezetett oroszellenes büntetőintézkedések miatt.

“Az Oroszország elleni gazdasági villámháború a kezdetektől kudarcra volt ítélve” - tette hozzá az orosz elnök.

Oroszország azonban továbbra is nyitott a gazdasági együttműködés elmélyítésére azokkal az országokkal és nyugati vállalatokkal, melyek ezt szeretnék. Moszkva azt is vállalja, hogy új szállítási útvonalakon több földgázt biztosítson.

Az ukrajnai háború miatti globális élelmiszerhiánnyal kapcsolatos aggodalmakra reagálva Putyin megerősítette, hogy Oroszország kész növelni a gabona- és műtrágyaexportját, és élelmiszert fog vinni az afrikai és közel-keleti országokba is.

A háborúval kapcsolatban elmondta, hogy Oroszországra “kényszerítették” a katonai konfliktust, melynek a fő célja az volt, hogy megvédjék a népüket a "népirtástól" Donbasz térségében.

Putyin amiatt is kritizálta a Nyugatot, hogy elárasztják Ukrajnát fegyverekkel, de az orosz elnök szerint Oroszország ennek ellenére is “el fogja érni a céljait” Ukrajnában.

(BBC / TASS / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!