Pereskedett egy német nő: most már nemcsak férfiak lehetnek félmeztelenek a berlini uszodákban
Pereskedett egy német nő: most már nemcsak férfiak lehetnek félmeztelenek a berlini uszodákban

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 03. 10.
Tavaly még egy nőt kitettek egy berlini uszodából, mert félmeztelenül úszott, a hatóságok szerint azonban a topless nő diszkrimináció áldozata lett, ezért engedélyezik, hogy már a nők se viseljenek felül fürdőruhát az uszodákban.

Berlin nem az első német város, ahol a nők félmeztelenül úszhatnak: tavaly Göttingenben szintén engedélyezték a topless úszást.

A berlini változást az idézte elő, hogy egy nő panaszt tett, és az ombudsmanhoz fordult, miután egy uszodában rászóltak, hogy felül takarja el magát.

A nő az egyenlőségért felelős ombudsmannál is jelentette az esetet, és az ombudsman megállapította, hogy a panasztevőt diszkriminálták, és innentől kezdve a nőknek engedélyezni kell, hogy félmeztelenül ússzanak az uszodákban.

Ez egyenlő jogokat biztosít minden berlininek, akár nő, férfi, vagy nem-bináris az illető”

- üdvözölte a döntést az ombudsman hivatalának vezetője.

(BBC News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!