Percről percre: Isten adjon bölcsességet Netanjahunak - mondta Orbán Viktor a közel-keleti háborús feszültségről
Cikkünk folyamatosan frissül
Percről percre: Isten adjon bölcsességet Netanjahunak - mondta Orbán Viktor a közel-keleti háborús feszültségről

Forrás: X/National Conservativism

2024. 04. 17.
Az ADF nemzetközi keresztény jogvédő szervezet gyors és hatékony közreműködésének köszönhetően a belga bíróság engedélyezte a Nemzetközi Konzervativizmus konferenciának a folytatását, a rendőri blokád megszűnt. Ma felszólal Orbán Viktor magyar miniszterelnök is. Cikkünk frissül.

14:00 - Ezzel a poszttal zárjuk ezt a tudósítást

Kis érdekesség, főleg az elmúlt két nap történéseinek függvényében. A brüsszeli polgármester (nem az érintett kerületé, hanem a városé), Philippe Close, aki szintén aktívan közreműködött abban, hogy megpróbálják betiltani a konferenciát, tavaly júniusban engedte, hogy a brüsszeli városházán olyan rendezvényt tartsanak, ahol vendég volt Teherán radikálisnak számító polgármestere, Alireza Zakani - miközben az Egyesült Királyság már akkor szankciókkal sújtotta őt, amiért Iránban súlyosan megsértette az emberi jogokat. 

Zakani éveken át egy félkatonai szervezet vezetője volt, (a milíciát maga Homeini ajatollag parancsára alakították), mielőtt Teherán polgármestere lett. a rendezvényen akkor több mint 12 iráni és két orosz tisztviselő volt vendégként jelen. 

13:55 - A tunéziai tulajdonos örül, hogy van lehetőség a politikai vitára

Ő a Claridge Events Brussels tunéziai származású tulajdonosa, Ben Yaghlane Lassaad, aki örül, hogy az MCC Brussels rendezvényének otthont adhatott.

 

13:51 - Hajnali kettőkor döntött a bíróság

hogy a konferencia mehet tovább.

 

13:40 - Hosszú lesz az éjszaka Brüsszelben

Többek között a közel-keleti helyzetet is megvitatják az Európai Unió tagállamainak vezetői, akik délután érkeznek a belga fővárosban, ahol előbb a belga király fogadja majd őket, majd az Európai Tanács épületéhez sétálnak, ahol egy munkavacsora veszi kezdetét este 7-kor, az Európai Parlament elnökének és az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij részvételével, felszólalásával. 

A Közel-Kelet mellett Törökországról és Ukrajnáról is lesz szó, a Politico szerint hosszú lesz ez az éjszaka.

13:33 - Nagy barátságok

 

13:12 - Zemmour: Európa nem egy ország, nem is egy nemzet

A francia politikus a beszédében azt hangsúlyozta, hogy Európa egy zsidó-keresztény kinyilatkoztatáson és a görög-római szellemiségen nyugvó civilizáció. Az unió még csak 100 éves sincs, míg Európa több mint kétezer éves. 

 

12:43 - Az izraeli miniszter is felszólalt

Amichai Chikli nemrég Budapesten is járt, és interjút is adott a Heteknek. Most Brüsszelben arról beszél, hogy a radikális politikai iszlám és a progresszív baloldal egykét támadja a cionizmust, a kollektív zsidó identitást - és egységesek abban, hogy totalitárius uralomra törnek, és elnyomnák az egyéni szabadságot. 

 

12:30 - Izraelről

Végezetül a magyar kormányfő a közel-keleti helyzetről is beszélt, úgy fogalmazott: ez számukra nem csak geopolitikai kérdés, Izraellel mindig jó államközi kapcsolataik voltak. Orbán Viktor szerint Netanjahu nagyszerű vezető, és elismerte, hogy ilyen módon elfogult vele szemben. Azt reméli, hogy a háború nem terjed tovább, Netanjahunak pedig Istentől jövő bölcsességet kívánt a helyzet megoldásához.

12:15 - "Kereszténynek lenni nehéz"

Orbán Viktor arról beszélt, hogy nagypapaként az is érdekli, hogy milyen ország lesz Magyarország 2100-ban, és szerinte a migráció tétje az, hogy milyen civilizáció lesz Európában."Keresztény civilizációban a legjobb élni, miért adnánk fel?" - tette fel a kérdés, hozzátéve, hogy az iszlám is egy értékes civilizáció. A keverésük viszont nem hoz jó dolgokat. 

Azzal folytatta, hogy a magyarok gondban vannak, mert csökken a vallásosság az országban, az egyház nem erős. "Kereszténynek lenni nehéz" - fogalmazott, mert szerinte sokkal nagyobb a kísértés, hogy ne kövessük Jézus tanításait. 

A kormány szerepéről azt mondta, nem kényszeríthetik az embereket, hogy a vallást kövessék, viszont tudják támogatni a családokat, és a gyermekvállalást, valamint tehetnek a kulturális örökség fenntartásáért is. 

12:02 - A bevándorlók száma Magyarországon nulla

Orbán Viktor szerint, és ez a határvédelmi rendszer miatt van.

 

11:56 - Visszaemlékezés a kommunista időkre

A magyar miniszterelnök felidézi, hogy a 80-as években is a brüsszelihez hasonló jelenetek játszódtak le, amikor akartak egy helyet bérelni, de visszamondták, majd egy másik helyen pedig a tulajdonos mondta, hogy az üzletét veszíti, ha ételt és italt szolgál fel nekik.

 

11:52 - Orbán: Ukrajna a Nyugat protektorátusa

A magyar miniszterelnök a zsidósággal és Izraellel kapcsolatosan azt hangsúlyozta, hogy míg Izraelben ma 200 ezer magyar él, az egyik legnagyobb európai zsidó közösség pedig Magyarországon található. 

Az ukrajnai háborúval kapcsolatban leszögezte, hogy támogatják Ukrajna függetlenségét, nem akarnak közös határt Oroszországgal, viszont ez nem Magyarország háborúja, és nem is lehet megnyerni a csatatéren. Arra a kérdésre, hogy Putyin szövetségese-e Magyarország, egyértelműen nemmel felelt.

11:45 - Orbán a konferencián: "Ne lőjenek!"

A belga sajtó mutatta meg, hogy a magyar miniszterelnök azzal viccelődött az érkezéskor, hogy felemelte a kezét és azt mondta angolul: Don' shoot! azaz Ne lőjenek!

11:43 - Iratkozzon fel hírlevelünkre és lépjen be Viber-csoportunkba

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

11:40 - Ha egy vezetés megígér valamit, és nem teljesíti, távoznia kell

Orbán Viktor ezt arra mondta, hogy az Európai Unió jelenlegi vezetése egy sor ígéretét nem volt képes teljesíteni a háborúval, bevándorlással és mezőgazdasággal kapcsolatban.

 

11:35 - Orbán: Ez nem populizmus, ez politika

A magyar miniszterelnök visszautasította, hogy ő maga populista volna. Mint mondta, ő az ígéreteit, amiket tett, meg is tartotta. A kommunizmus végével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy "élete egyik legjobb időszaka volt" - akkor is hasonló nyomást helyeztek rájuk, mint ami most a konferencián volt. "Ma a fő kérdés: elnyomás vagy szabadság? A szabadság veszélyben van Brüsszelben, ami megnyilvánult tegnap. Harcolnunk kell a szabadságért, és akik szeretik a szabadságot, azoknak egyesülniük kell!" - fogalmazott.

11:30 - Mindennapos elnyomás van most már az Európai Unióban

 

11:26 - Hazony: eddig hiányzott a politikai vezetés a nemzeti konzervatív mozgalomban

Most viszont Magyarország az, amely a vezető szerepet vállalta ezen a területen - mondta felvezető beszédében az izraeli filozófus. 

Orbán Viktor a Mandiner tudósítása szerint arról beszélt, hogy megfelelő méretű országra van szükség ahhoz, hogy politikailag ténylegesen vezetni tudja ezt a mozgalmat. Erre szerinte Olaszország vagy Franciaország alkalmas. "Váltsuk le a vezetést. Ha rossz a vezetés, le kell cserélni. Ez nem csak politikai kijelentés, hanem tény" - fogalmazott a magyar kormányfő.

11:08 - Az érkezés

 

11:03 - Orbán Viktor és Joram Hazony már egyeztetnek

Hamarosan a magyar miniszterelnök szólal fel a konferencián: 

 

11:02 - Ezektől a "tradicionalista" nézetektől félti a városát a brüsszeli polgármester

Paul B. Coleman, az ADF nevű nemzetközi jogvédő szervezet elnöke a felszólalásában többek között arról beszélt, hogy jogszabályok cunamijával próbálják meg újradefiniálni a családot és házasságot, valamint a bíróságok folyamatosan erodálják a szülői jogokat is. Mindezt pedig sok helyen a törvényhozás és az igazságszolgáltatás lényegében ünnepli.

 

10:51 - Nigel Farage nagyon lelkes

Éppen a konferenciára tart, hogy meghallgassa Orbán Viktort.

 

10:39 - A brüsszeli polgármester köti az ebet a karóhoz

Feldúlt X-posztban magyarázza el, hogy ő a közbiztonságot akarta garantálni, és ezért rendelte el a rendezvény betiltását, ami az Ocam nevű szervezet elemzésére alapult. Hozzátette, nincs szimpátiája azok felé, akik a közrendet meg akarják zavarni. Viszont jogrend van, és a bíróság ítéletét el kell fogadnia, a felelősségét viszont vállalta, és nyomon követi, hogyan alakulnak az események a mai nap folyamán. 

 

10:24 - Cseh Katalin egy napos csúszással posztolt: ő sem ért egyet

Mármint a brüsszeli konferencia betiltásával, szerinte Európának jobbnak kell lennie ennél.

10:16 - Így néztek ki a rettegett antifa-tüntetők

 

10:12 - Zemmour is befutott a helyszínre

A francia pártelnök, Eric Zemmour tegnap mondott volna beszédet, de a belga rendőrök az útját állták.

 

10:06 - Orbán Viktor is videót tett közzé

09:58 - "Nem gondoltam, hogy Brüsszelben is egy háborús zónába érkezek"

Mondja egy másik előadó, Melanie Phillips, aki a The Times of London újságírója, és egyébként az Izraelben tapasztalt iráni rakétatámadásról beszélt. 

 

09:43 - Orbán Balázs a Heteknek nyilatkozott

09:34 - Elképesztő jelenetek történtek

A rendezvény egyik főszervezője elmondta, hogy milyen események történtek a színfalak mögött tegnap. Törölték az étkeztetést, kiszivárogtatták a tulajdonosnak, és a családtagjainak a telefonszámait, és a sort hosszan lehetne folytatni. Anna Wellisz szerint maffiamódszerekkel próbálták meg ellehetetleníteni, hogy most együtt beszélgethessenek fontos kérdésekről.

 

09:13 - Állva tapsolták meg a tunéziai tulajdonost

Az este egy gálavacsorát tartottak a Claridge termében a rendezvény szervezői, ahol állva tapsolták azt a tunéziai tulajdonost, aki nem adta meg magát az elképesztő politikai nyomásnak, hanem kiállt a szólás szabadsága mellett. 

 

09:00 - Rendkívüli jogi győzelem

Az ADF nemzetközi jogvédő szervezet gyorsított fellebbezése sikeres volt, a belga bíróság még az éjszaka folyamán döntést hozott és engedélyezte a Nemzetközi Konzervativizmus konferencia folytatását, amelyet tegnap a rendőrség karhatalommal tiltott be.

 

A keddi hírfolyamunkat ide kattintva érheti el.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!