Parragh László: elkerülhetetlen a munkanélküliség növekedése, rengeteg elesett ember lesz
Parragh László: elkerülhetetlen a munkanélküliség növekedése, rengeteg elesett ember lesz

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

2022. 09. 20.
Egész Európa recesszió előtt áll, ami alól Magyarország sem tudja kivonni magát, de ezt tompítani kell – mondta a Portfoliónak adott interjújában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint az energiaárak sokkja miatt elkerülhetetlen a munkanélküliség növekedése.

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Parragh László többek között arról beszélt az interjúban, hogy egész Európa recesszió előtt áll, ami alól Magyarország sem tudja kivonni magát. „A technikai recessziót nem hiszem, hogy megússzuk, de a mély válságot el kell kerülni. Ha bezár egy gyár, elküldik az embereket, leamortizálódik egy üzem, azt szinte lehetetlen újraindítani. A működés megtartása a legfontosabb” – fogalmazott. 

Arról is beszélt: nem hiszi, hogy a magyar költségvetésnek lesz arra pénze, hogy minden területnek kellő mértékű támogatást biztosítson. Egy példát is hozott: ha bezár az élményfürdő, akkor nincs olyan állami támogatás, amivel a mellette lévő vendéglő nyitva tudna maradni.

„Azt sem hiszem, hogy annyi pénz lenne a munkahelyek megőrzésére a költségvetésben, hogy elkerüljük a munkanélküliség növekedését. Várhatóan sajnos erősen nőni fog a munkanélküliség, ezt már nem lehet elkerülni”

– tette hozzá. 

Azzal kapcsolatban, hogy milyen télre számít elmondta: a háztartásoknak át kell gondolniuk az energiafogyasztásuk lehetséges mérséklését, ezen kívül technológiaváltásba, hatékonyabb fűtési rendszerekbe, nyílászárócserébe kellene most beruházniuk.

„Ugyanakkor nagyon fontos lesz a szolidaritás kérdése is, mert sokan bajban lesznek. Ha a szomszéd országoknak nem lesz energiájuk, adnunk kell nekik. Rengeteg elesett ember lesz, akiken segíteni kell majd. Nagyon remélem, hogy nem lesz igazam, de sajnos nagy esély van arra, hogy komoly nehézségekkel nézünk majd szembe a télen. Erre az államnak is fel kell készülnie” – mondta a Portfoliónak.

(Hetek / Portfolió)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!