Ortodox keresztény tudós: a jóga a halál művészete, ezért lehetetlen egy keresztény számára, hogy jógázzon
Oroszország egyik legprominensebb keresztény tudósa nyilatkozott a jógázásról
Ortodox keresztény tudós: a jóga a halál művészete, ezért lehetetlen egy keresztény számára, hogy jógázzon

Képünk illusztráció. /Forrás: Shutterstock/Puzzlepix/

2021. 11. 23.
Alexander Dvorkin, az Orosz Ortodox Egyház egyetemének professzora, prominens keresztény tudós a moszkvai Znak-nak nyilatkozott arról, hogy milyen kapcsolat áll fenn a hindu filozófia és a jógázás között. 

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes

A professzor figyelmeztette a "fitnesz-rajongókat" arra, hogy a jógázás fizikai és spirituális károkat is okozhat annak gyakorlóiban. Mint fogalmazott, a hívők számára ez különösen veszélyes. 

Dvorkin elmondása szerint a hindu vallás lényege a "lélek örökös újjászületése új testekben", miközben a karma, és a fájdalom az életek során felhalmozódik. "Törvényszerű a szenvedés sokszorosodása, mert minden alkalommal több lesz a megélt fájdalom és a tragédia. Az egyetlen kiút ebből az ördögi körből, ha az ember örökre meghal, tehát sose szülessen újjá." - fogalmazott.

Hozzátette, a jóga ezt testesíti meg, "a jóga a halál művészete".

Álláspontja szerint a keresztény hit ezzel pont ellentétes, éppen Jézus feltámadása miatt.

"Ezért is lehetetlen egy keresztény számára, hogy jógázzon"

- szögezte le. Azt is hozzátette, hogy orvosok sora véli úgy, hogy a jógában alkalmazott nyújtások, mozdulatok nem igazán hasznosak az ember számára. 

A Yogi Times állítása szerint több mint 300 millió ember gyakorolja a jógázást, az Egyesült Államokban a negyedik legdinamikusabban fejlődő iparág volt 2016-ban a jóga. 

(RT)

Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!