Oroszországba költözik a volt osztrák külügyminiszter, aki Putyinnal táncolt az esküvőjén
Oroszországba költözik a volt osztrák külügyminiszter, aki Putyinnal táncolt az esküvőjén

Karin Kneissl (jobbra) Putyinnal az esküvőjén.(Youtube/Radio Free Europe/Radio Liberty)

2023. 09. 14.
Karin Kneissl a Szentpétervári Egyetemmel közös thinktankben fog dolgozni.

A volt osztrák külügyminiszter arról híresült el, hogy 2018-ban meghívta Putyint az esküvőjére, méghozzá csak néhány hónappal azután, hogy több uniós ország is kiutasított orosz diplomatákat, miután egy orosz-brit kettős ügynököt megmérgeztek az Egyesült Királyságban.

Putyin egyébként tényleg elment az osztrák politikus esküvőjére, ahol táncoltak is egymással.

Kneissl két évvel később Franciaországba költözött, ahol a Russia Today vendégszerzőjeként dolgozott.

A volt politikust azonban nem látták szívesen Franciaországban, ezért egy ideje már Bejrútban élt.

Kneissl a kedvenc pónilovait sem hagyta hátra: az állatokat egy orosz katonai repülővel szállították át Szíriából, amely eredetileg orosz katonákat szállított volna.

A volt külügyminiszter a Szentpétervári Egyetem thinktankjében fog dolgozni, ahol a távol- és közel-keleti orosz politikai irány kialakításában vesznek majd részt.

(Guardian / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!