Óriási a felháborodás a Super Bowl alatt sugárzott Jézus-reklám miatt - videó
Mindkét oldal kritizálja a megosztó reklámfilmet
Óriási a felháborodás a Super Bowl alatt sugárzott Jézus-reklám miatt - videó

Forrás: Youtube/HeGetsUs

2023. 02. 14.
Jobb- és baloldalon egyaránt bosszúsak amiatt a reklámfilm miatt, ami egy amerikai keresztény weboldalt, a He Gets Ust népszerűsítette. A Super Bowl döntőjében vetített videó több mint 100 millió nézőhöz jutott el. 

Az ominózus videóban fotókat sugároztak, amelyeken amerikaiak üvöltenek, verekednek egymással, legtöbbször eltérő bőrszínűek és etnikumúak. Az üzenet a képsorozat után pedig a következő: 

"Jézus szerette azokat az embereket, akiket mi gyűlölünk."

A titokzatos Servant Foundation nevű szervezet már évek óta használja ki a lehetőséget a legnézettebb rendezvényeken, hogy a műsoridőben reklámperceket vásároljon. 

Ezúttal a felháborodást a radikális baloldaliak körében az okozta, hogy a filmet és az üzenetet a szélsőjobboldaliakhoz kötötték, a demokrata Alexandria Ocasio-Cortez egyenesen úgy fogalmazott, hogy szerinte Jézus nem költene többmillió dollárd arra, hogy a Super Bowlon tetszetős fényben tüntesse fel a fasizmust. 

Mindeközben jobboldali véleményvezérek meg úgy vélik liberális és woke-csalók állnak a reklám mögött, akiknek a korábbi filmjében Jézust latin-amerikai menekültként is ábrázolták, amivel szerintük a bevándorlás kérdésében kifejezetten baloldali álláspontra helyezkedtek. 

(Index)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!