Istennek adta a dicsőséget a Kansas City irányítója, miután zsinórban másodszor is megnyerték a Super Bowlt
Elképesztő teljesítmény
Istennek adta a dicsőséget a Kansas City irányítója, miután zsinórban másodszor is megnyerték a Super Bowlt

Youtube/CBS Sports

2024. 02. 12.
A Kansas City Chiefs irányítója, Patrick Mahomes Istennek adta a dicsőséget, miután vasárnap este csapatával ismét megnyerték az amerikaifutball-bajnokság idei döntőjét, a Super Bowlt.

Az 58. alkalommal megrendezett bajnokság záróakkordja után a kétgyermekes családapa arról is beszélt, hogy Isten megmérettette a csapatát, amely az egész szezonban sora szembesült a különféle nehézségekkel.

A Chiefs idei Super Bowl-győzelme öt szezonon belül immár a harmadik, és ezúttal úgy sikerült a csapatnak a legjobbnak járó elismerést kivívnia, hogy 10 pontos hátrányból fordított, majd pedig 25-22-es győzelmet aratott ellenfele, a San Francisco 49ers fölött.

Ezzel 20 év után a Chiefs az első csapat, amely sikeresen ragadta magához a győzelmet két egymást követő bajnokságon – legutóbb a New England Patriotsnak sikerült ez 2004-ben és 2005-ben.

Mahomes, aki a meccs során 333 yarddal, két touchdownnal és egy interceptionel járult hozzá csapata sikeréhez, harmadik alkalommal nyerte meg a Super Bowl legértékesebb játékos díjat. A CBS-nek adott meccs utáni interjúban a férfi elmondta, hogy a csapat az egész szezonban küzdött a nehézségekkel, mivel a támadójátékuk időnként jócskán akadozott.

„Ez rengeteget számít. Csak az, hogy az idén milyen nehézségekkel kellett megküzdenünk, és hogy túljutottunk rajta. (De) a srácok soha nem lankadtak” - mondta a 28 éves szársportoló, aki ki is emelte, hogy:

„Istennek adom a dicsőséget. Megmérettetett, hogy jobbá tegyen minket. Büszke vagyok a srácokra. Fantasztikusan teljesítettek. Legendásak.”

(Christian Post / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!