Dollármilliókat költött egy amerikai üzletember az antiszemitizmus elleni Super Bowl-reklámra
Dollármilliókat költött egy amerikai üzletember az antiszemitizmus elleni Super Bowl-reklámra

Youtube/Foundation to Combat Antisemitism

2024. 02. 12.
A New England Patriots focicsapat tulajdonosa, Robert Kraft amerikai üzletember a Super Bowl alatt sugárzott reklámmal igyekezett felhívni a figyelmet arra, hogy Amerikában milyen komoly problémát jelent a zsidógyűlölet még mindig.

A reklámfilmben az egyik polgárjogi ikon, Dr. Clarence Jones látható, aki segített Dr. Martin Luther Kingnek a "Van egy álmom" c. beszédének megfogalmazásában.

Kraft alapítványának, az Antiszemitizmus Elleni Küzdelemért (FCAS) elnöke, Tara Levine elmondta, hogy az antiszemitizmus országos szintű növekedése miatt döntöttk amellett, hogy a Super Bowl alatt debütáljon a reklám. A szervezet közölte, hogy az elmúlt három hónapban mintegy 1800 %-kal nőtt a Google-keresések száma arra, hogy: „zsidókat ölni”.

„Reméljük, hogy a reklám arra készteti majd az amerikaiakat, hogy kiálljanak a gyűlölet ellen, és ne hallgassanak tovább”

- mondta Levine. A reklámfilmet egy Los Angeles-i reklámügynökség készítette, és 7 millió dollárba (2,5 milliárd forintba) került.

Az anyag itt tekinthető meg:

(CBN / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!