Orbán rendkívüli bejelentése: jövő hét közepétől a védettségi kártyások előtt rengeteg szolgáltatás nyílik meg
Megvan a három és fél millió beoltott, szombaton nyithatnak a teraszok
Orbán rendkívüli bejelentése: jövő hét közepétől a védettségi kártyások előtt rengeteg szolgáltatás nyílik meg

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

2021. 04. 23.
Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli Facebook-bejegyzése szerint három és fél millióan már megkapták a koronavírus elleni védőoltást. A miniszterelnök azt írta: "újraindítjuk Magyarországot". A nyitásról a Kossuth rádióban bővebben is nyilatkozott.

A bejegyzés alatt elhelyezett videó feliratai szerint szombaton nyitnak a teraszok, újraindulnak a szolgáltatások, hosszabb nyitvatartás, biztonságos vásárlás következik, és "fokozottan újraindítjuk az iskolákat".

"Rám is vár egy korsó sör a teraszomon" - jelentette ki a miniszterelnök az interjúban.

 A vendéglátóhelyek teraszai fél 10-ig lehetnek nyitva, ezért a kijárási tilalom este 11-kor kezdődik, szintén szombattól.

A kormányzati Facebook oldalon a nyitás következő fázisát, 4 millió beoltottnál, a jövő hét közepére ígérik, mikortól is a szolgáltatások széles körét nyitják majd meg, a szállodákat, az éttermek belső részét is a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára.

Szerdán-csütörtökön meglehet a négymillió beoltott is, akkor megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk.

Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is

- erősítette meg Orbán Viktor a Kossuth-rádióban.

A védettségi igazolvánnyal rendelkező szülők vihetik magukkal a kiskorú gyereküket ezekre a helyszínekre, eseményekre.

Hangsúlyozta: lépésről lépésre újraindítják az országot.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!