Odesszában ősi amforákra bukkantak ukrán katonák, miközben lövészárkot ástak
Odesszában ősi amforákra bukkantak ukrán katonák, miközben lövészárkot ástak

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 05. 13.
Odesszában az ukrán katonák váratlan dolgokra bukkantak a lövészárokásás közben - számos amforát, ősi edényeket találtak. – írja a BBC.

A csapat a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy az első vizsgálatok szerint az amforák a Kr. e. negyedik és ötödik század között készülhettek. 

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A katonák az amforákat az Ukrán Nemzeti Tudományos Akadémiának adták át, ahonnan az ősi edények egy múzeumi gyűjteménybe fognak kerülni. 

(Hetek/BBC)

forrás: Hetek

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!