Novák Katalin tévedett: nem 2017-ben hallottak a magyarok először az üldözött keresztényekről
Novák Katalin tévedett: nem 2017-ben hallottak a magyarok először az üldözött keresztényekről

Novák Katalin a napokban Izraelbe látogatott.(Forrás: MTI/Bruzák Noémi)

2022. 11. 18.
Mint arról beszámoltunk, Izraelben tett látogatást a magyar köztársasági elnök. Az út során elhangzott egy olyan kijelentés, ami távolról sincs összhangban a tényekkel.

Ez egy véleménycikk.

A Mandiner beszámolója szerint Novák Katalin a jeruzsálemi Szent György-katedrálisban találkozott a közel-keleti keresztény egyházak vezetőivel. Az eseményen a köztársasági elnök beszélt Magyarország elkötelezettségéről, az üldözött keresztények melletti kiállásról, és a Hungary Helps program célkitűzéseiről.

Többek között kijelentette: „amikor ezt a programot megindítottuk, Magyarországon gyakorlatilag senki nem tudta, hogy vannak a világon üldözött keresztények, mára viszont a magyarok nagyon is tudatában vannak annak, hogy a keresztények a legüldözöttebb vallás”.

Nos, a magyar kormány valóban elismerésre méltón sokat tesz azért, hogy a közvélemény megismerje a keresztényeket ért atrocitásokat, amelyekről a média sokszor méltatlanul keveset beszél.

Az viszont biztosan nem felel meg a tényeknek, hogy Magyarországon a 2017-ben indult Hungary Helps program előtt „gyakorlatilag senki nem tudta, hogy vannak a világon üldözött keresztények”.

Mások mellett a Hetek 1997-es indulásától kezdve kiemelten foglalkozott az üldözött keresztények helyzetének bemutatásával a Közel-Kelettől Afrikán át egészen a Távol-Keletig. Lapunk rendszeresen ismertette az amerikai külügyminisztérium vallásszabadságról szóló országjelentéseit, valamint az Open Doors nemzetközi keresztény emberi jogi szervezet jelentéseit.

Emellett a 15 éves kutatómunka összegzéseként 2012-ben a Hetek megjelentette az „Akikre nem volt méltó a világ – Hitvallók üldözése egykor és ma” című kötetet, amely 46 tanulmányt tartalmaz a témában.

Akikre nem volt méltó e világ

 

A könyvet tisztelettel megküldjük köztársasági elnök asszony részére.

(Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 100 nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!