Nincs mese, a brit diákoknak szeptembertől kötelező LMBTQ-oktatás jön 
Mindezt a „mentális egészség” jegyében még tavaly szavazta meg a parlament
Nincs mese, a brit diákoknak szeptembertől kötelező LMBTQ-oktatás jön 

Forrás: Shutterstcok/Puzzlepix

2020. 09. 10.
E hónaptól kezdődően minden angliai iskola köteles LMBTQ-inkluzív tananyagot leadni, a legkisebbeknek is. A gimnazistákat a szexuális orientációról nemi identitásról és egészséges kapcsolatokról kell majd „szélesebb körűen” felvilágosítani, míg az általános iskolások a különböző családokkal ismerkednek majd meg, beleértve a „szivárványos” verziókat is. 

Az új irányvonal és kurrikulum a kezdeményezők szerint hozzájárul majd a diákok „mentális jólétéhez” és megtanítja majd nekik, hogyna legyenek „biztonságban és maradjanak egészségesek”. 

Sidonie Bertrand-Shelton, a Stonewall, Nagy-Britannia leg LMBTQ-pártibb szervezetének vezetője üdvözölte a döntést, mondván

„Az LMBTQ-inkluzív oktatás megtanítja a gyermekeknek, hogy van akinek két anyukája vagy két apukája van…ezzel már fiatal korban segít befogadó környezetet teremteni, ahol mindenki otthon érezheti magát.” 

A döntés azonban sok szülőnél óriási felháborodást okozott. Tavaly novemberben szülők tömege tiltakozott Birminghamben az LMBTQ egyenlőség-oktatás ellen, azzal érvelve, hogy az azonos neműek kapcsolatáról szóló órák szembe mennek vallási meggyőződésükkel. 

A szülők „az én gyermekem, az én választásom”, „hagyjuk a gyerekeket gyereknek lenni” és, „Mondj nemet a gyerekek szexualizálására” táblákkal demonstráltak. Akkor ez elég volt ahhoz, hogy a birminghami Parkfield iskola felfüggessze oktatási programját, és konzultációba kezdjen a szülőkkel a kérdésben. 

Ennek ellenére az angol parlament tavaly szeptemberben 538-21 arányban megszavazta az LMBTQ tananyagat az egész országban minden állami iskolára vonatkozóan.

A szülőknek joguk van kérvényezni, hogy gyermekük ne minden órán vegyen részt a szexuális felvilágosítás témakörében, azonban a diákok nem utasíthatják el a Kapcsolat és Egészség szekción való részvételt. 

(CBN/Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!