Németh S. Szilárd: Nem leszünk sem a hatalom, sem az ellenzék csicskái
Az ATV vezérigazgatója határozott választ adott a csatornát ért vádakra
Németh S. Szilárd: Nem leszünk sem a hatalom, sem az ellenzék csicskái

Forrás: Tomcsányi Gusztáv

2020. 08. 07.
Az ATV vezérigazgatója azt követően nyilatkozott a Media1-nek, hogy a közelmúltban az Index körüli botrány kapcsán többen "elátévésedésről" beszéltek. Németh S. Szilárd szerint egyre nehezebb megkérdőjelezni a csatorna korrekt tájékoztatásra való szándékát, még ha ezt többen meg is próbálják. 

Németh S. Szilárdot azután kereste meg a Media1, hogy Winkler Róbert, az Index testvérlapjaként működő Totalcar alapítója és a Totalarc műrovezetője egy videóblogban arról beszél, hogy az Indexszel az lehetett a célja a kormánynak, hogy "elátévésedjen", "elklubrádiósodjon". 

Az ATV modell

Az ATV vezérigazgatója szerint az ATV modell ezzel szemben azt jelenti, hogy nem szekértáborokban, hanem konkrét ügyekben gondolkodnak. Minden valós, közérdeklődésre számot tartó üggyel foglalkoznak, lehetőséget adva minden szereplőnek a megszólalásra. 

"Így tettünk egyébként az Index ügyében is. Aztán az olvasó, néző eldönti, kinek hisz."

Németh szerint az ATV modell a tisztességes újságírásra és az egyenlő mércére törekvést jelenti. Hozzáteszi, "nem könnyű ma független, objektív szerkesztőséget találni Magyarországon". Mint fogalmaz, a szerkesztőségük "nincs hadiállapotban", ezért minden oldalt ugyanúgy meghívnak a műsoraikba, akik vagy elfogadják a meghívást, vagy nem.

"Sosem hazudtuk magunkról, hogy a sajtószabadság utolsó bástyája vagyunk, vagy azt, hogy nincs másik, viszont az, hogy az elmúlt években nem csökkent a követőink tábora, hanem nőtt, azt igazolja, hogy nem okoztunk komoly csalódást azoknak, akik eddig bíztak a tisztességes munkánkban."

Németh azt is határozottan kijelentette, hogy az ATV munkatársai "sohasem választották a csicskasorsot". "Nem leszünk se a hatalom, se az ellenzék csicskái" - hangsúlyozta. A vezérigazgató azzal zárta megszólalását, hogy a saját útjukat fogják járni, és mindent amit tesznek, a saját akaratukból teszik majd. Vagy jól, vagy rosszul. "Erre bíztatok minden újságírót, köztük a kritikusainkat is!" - szólított fel. 

(Media1)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!