Nem vicc: magzatpózban sírt az Antifa "vörös parancsnoka", miután lekapcsolták a rendőrök
Matthew Banta korábban lángszoróval, füstgránátokkal és más lőfegyverekkel is emberkedett
Nem vicc: magzatpózban sírt az Antifa "vörös parancsnoka", miután lekapcsolták a rendőrök

forrás: Brown County Jail

2020. 09. 02.
A wisconsini rendőrség és ügyészség közleményén nevet most kis túlzással fél Amerika, miután részletesen leírták, hogyan is sikerült elkapniuk Green Bayben a szélsőséges Antifa mozgalom csak "Vörös Parancsnok"-ként emlegetett 23 éves tagját. A férfit korábban rendőri intézkedés akadályozásával vádolták, két ízben pedig csak óvadék fejében távozhatott az őrizetből egy-egy rendbontás alkalmával.

A leírás szerint Matthew Bant az Antifa mozgalom egyik erőszakos tagja, aki rendszeresen részt vesz amúgy békésnek induló tüntetéseken, amelyeken aztán rendbontásokat követ el. A legutóbbi alkalommal a Green Bay-i rendőrséget azért hívták ki, mert "egy fehér fiatalokból álló csoport botokkal, baseball ütőkkel és sisakokkal felszerelkezve indult el a rendőrök felé" a Walnut St.-en.

Kiabálta, hogy szálljanak le róla, de nem volt rajta senki

A rendőrfőnök, Andrew Smith tájékoztatása szerint négy főt próbáltak megállítani kiérkezéskor az utcán, akik felfegyverkezve épp a közelben levő tüntetésre tartottak. A négyből hárman elszaladtak, ám egyiküket, aki egy fémsisakkal, szemüveggel és katonai felszerelésben cipelt egy Antifa zászlót, sikerült elkapni. "Magzatpózban a földre vetette magát és sírni kezdett" - számolt be az esetről a kiérkező rendőr. Mint mondja, azt kiabálta, hogy a rendőrtiszt ráfeküdt, hiába mondta neki a mellette álló tiszt, hogy senki sincs rajta.

Végül a bíróság 2500 dollár óvadék ellenében elengedte, miután tagadta, hogy erőszakos cselekményre készült volna a tüntetésen. Mint mondta, csak "önvédelemből" vitte magával a botokat.

Bantának nem ez az első erőszakos esete. Pár héttel korábban egy töltött fegyvert szegezett egy rendőrtisztre, máskor pedig megharapott és megrúgdosott egy másik tisztet egy tüntetés alkalmával. Összesen öt vádpontban állították elő, akkor 10 ezer dollár óvadékot állapított meg a bíróság. Az óvadék feltétele az volt, hogy nem lehet nála veszélyes fegyver a későbbiekben.

A Green Bay-i tüntetés során egyébként a rendőrség összesen 15 tüntetőt állított elő rendbontás miatt.

(WBay, Breitbart)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!