Nem hagyják, hogy elvegye felnőtt gyermekét, perel a szülő
A házasság újradefiniálásával New York vérfertőzést tiltó törvényeinek átírását követeli
Nem hagyják, hogy elvegye felnőtt gyermekét, perel a szülő

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 04. 14.
Egyéni autonómiára hivatkozva indított pert egy New York-i szülő, akit jelenleg vérfertőzésellenes törvények akadályoznak meg abban, hogy házasságot kössön felnőtt gyermekével. Az anonim felperes szerint a házasság két személy köteléke, mindegy milyen családi viszonyban vannak.

A New York Posthoz eljutott bírósági papírokból kiderül, a szülő anonim módon nyújtotta be keresetét a Manhattani Szövetségi Bíróságra, mivel: "olyan jogért harcol, melyet a társadalom nagy része erkölcsileg, társadalmilag és biológiailag is visszataszítónak talál."

"A házasság tartós köteléke révén két személy, bármilyen más viszonyban is van egymással, nagyobb szintű önkifejezést, meghittséget és spiritualitást találhat"

- érvelt a felperes.

Az iratból annyi derül ki, hogy a "javasolt házastársak" mindketten felnőttek, szülő és gyermeke, akik együtt nemzésképtelenek.

A szülő arra kéri a bírót, nyilvánítsa alkotmányellenesnek és betarthatatlannak a vérfertőzésellenes törvényeket esetükben. 

„Azok a szülő-felnőttgyermek párok, akik számára a nemzés nem lehetséges, a házasság transzcendens céljaira, és a legmagasabb értelemében vett beteljesülésre törekedhetnek”

- érvel a perirat, állítva, hogy „kisebbítené emberségüket”, ha nem hagynák őket házasságot gyermekükkel.

A vérfertőzés harmadfokú bűncselekmény New York államban, amiért akár négy éves börtönbüntetés is járhat. A vérfertőző "házasságokat" érvénytelennek tekinti az állam, és a börtön mellett bírsággal is sújthatja az érintetteket. 

Eric Wrubel, manhattani családjogi ügyvéd erősen kétli, hogy a vérfertőzés valaha is elfogadhatóvá válik a társadalomban. 

(Daily Wire/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!