Nem is áll annyira rosszul Trump a CNN exit pollja alapján
A választók háromnegyede már szeptember előtt eldöntötte kire fog szavazni
Nem is áll annyira rosszul Trump a CNN exit pollja alapján

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 11. 04.
A választók egyharmada a gazdaságot nevezte meg a döntése legfontosabb szempontjának, míg ötödük a faji egyenlőtlenséget, minden hatodik ember a koronavírus-járvány kezelését, míg csupán 10 százalékuk ment el szavazni a kormány egészségügyi reformja, programja miatt.

Kövesse nálunk az amerikai választás eseményeit percről-percre a hetek.hu-n! Kedd reggeltől szerda estig megállás nélkül követjük a legfontosabb eseményeket, legfrissebb eredményeket.  Tartson velünk!

Az emberek 70 százaléka gondolja úgy, hogy a maszkviselés inkább közegészségügyi felelősség, mint saját döntés.

A vírusról való gondolkozás mentén éles törésvonal van Trump és Biden szavazói között.

A Trump hívek 60 százaléka a gazdaság miatt aggódik, míg csak 5 százalékuk gondolja úgy, hogy a koronavírus maga a legnagyobb probléma. Biden szavazói között 30 százalék azok aránya, akik úgy gondolják, hogy a vírus a legfőbb probléma, míg csupán 10 százakékuk aggódik a gazdaság miatt.

Trump szavazóinak 70 százaléka gondolja úgy, hogy a gazdaság fontosabb, mint a koronavírus szabályozások, Biden szavazóinál pont fordított a helyzet, náluk 80 százaléka gondolja, hogy a vírus kordában tartása élvez inkább prioritást.

A szavazók 50 százaléka szerint rossz állapotban van a gazdaság, azonban 40 százalék szerint a gazdaság mindezek ellenére jobb, mint 4 evvel ezelőtt.

Csupán 20 százalékuk gondolja azt, hogy rosszabbul élnek, mint 4 éve.

Abban nagy az egyetértés, hogy anyagilag nehezebb az élet a járvány megjelenése óta.

A szavazók nagy része könnyűnek találta a szavazás lebonyolítását, a fehérek 75 százaléka nevezte könnyűnek a szavazást, azonban a feketék felének meggyűlt a baja a szavazat leadásával.

A választók csupán 4 százaléka döntött közvetlenül a választások előtti héten arról, hogy végül kire szavaz, ezzel szemben viszont a 75 százalékuk már szeptember előtt tudta, hogy  kire fog szavazni.

(CNN)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!