Nem adják fel az életvédők: újabb aszfaltfeliratot kapott a Planned Parenthood
„Számítanak a meg nem született fekete életek” hirdeti az ezúttal rendőrök által is jóváhagyott installáció
Nem adják fel az életvédők: újabb aszfaltfeliratot kapott a Planned Parenthood

Forrás: Twitter/Students for Life

2020. 09. 08.
Az „Amerikai diákok az életért” életpárti szervezet aktivistái a napokban a Black Lives Matter (Számítanak a fekete életek) számos aszfaltfestésére hajazva sárga „Számítanak a meg nem született fekete életek” feliratot festettek egy baltimore-i Planned Parenthood abortuszklinika előtti aszfaltfelületre. 

Bár a rendőrség kiszállt a helyszínre, senkit nem szólítottak fel a terület elhagyására és letartóztatás sem történt, sőt, őket is megkínálták a jelenlevők „Számítanak a meg nem született fekete életek” feliratos pólókkal, amiben még fotóra is beálltak az aktivistákkal. 

Az akciót megelőzően a szervezet levélben kért engedélyt Baltimore polgármesterétől, Bernard Youngtól, melyre sem megerősítő, sem elutasító választ nem kaptak. 

"A város tisztviselői megengedően nyilvánultak meg Black Lives Matterhez kapcsolódó művészeti alkotások folyamatos megjelenítésével kapcsolatban. Arra kérjük önt, hogy a remény és a jövő üzenete –SZÁMÍTANAK A MEG NEM SZÜLETETT FEKETE ÉLETEK – ugyanilyen támogatást és tiszteletet kapjon Baltimore-ban”

 

- szólt a levél szövege. 

"Nem teheti meg hogy világnézeti alapon diszkriminál a köztereken történű nyilvános gyülekezéssel kapcsolatos döntéseiben. A meg nem születettek hangját nem lehet elnémítani.” 

 

A szervezet már korábban is rendezett hasonló megmozdulást Washington D.C.-ben, melynek következtében két aktivistájukat letartóztatták, miután életpárti üzeneteket próbáltak krétával felrajzolni a helyi Planned Parenthood előtti járdára. 

Korábban a Hetek oldalán is írtunk hasonló, bár inkább „magányos farkas” típusú megmozdulásról, ahol „Baby Lives Matter” (Csecsemő életek számítanak) felirat került egy Salt Lake City beli abortuszlinika elé egy életpárti fiatal, Tyler Hansen jóvoltából. 

(Disrn)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!