"Ne taníthasson, ne tanulhasson, ne adhasson elő" - Kitiltanák a Trump-kormány tagjait a Harvard diákjai
Nem csak az elitegyetemen feketelistáznának
"Ne taníthasson, ne tanulhasson, ne adhasson elő" - Kitiltanák a Trump-kormány tagjait a Harvard diákjai

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 11. 20.
Az amerikai elitegyetem, a Harvard University diákjainak egy csoportja petíciót indított annak érdekében, hogy az intézmény vezetése tiltsa el Donald Trump kormányának tisztviselőit az egyetemi oktatástól, előadástól, sőt, diákként se vegyék fel őket.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

A Fox Business fedezte fel a petíciót, melyben a tiltás mellett azt is kérik a hallgatók, ha mégis valamilyen véletlen folytán beengednének Trump-kormánytagot a kampuszra, az egyetem vezetői ezzel kapcsolatban hozzanak létre transzparens feltételrendszert, és ezt osszák meg a diákokkal is.

Charles Gasparino, a csatorna riportere tweetjében tájékoztatott arról, hogy a diákok arra kérték társaikat, írják alá a dokumentumot, hogy a Trump kormányt "elszámoltassák" azzal, hogy kívül tartják őket a kampuszon. 

A Harvardot Amerika számos más elitegyeteméhez hasonlóan a múltban is érték vádak azzal kapcsolatban, hogy cenzúrázta a konzervatív nézőpont megjelenését.

Az egyetem egyelőre nem kommentálta a hírt, azon túl, hogy tisztában vannak a petíció létével.

Nem csak a Harvard feketelistázna

Alexandra Ocasio-Cortez demoktrata képviselő és társai már korábban is felvetették a Trump elnököt kormányzása alatt segítők feketelistázásának lehetőségét. 

"Ugye valaki rögzíti ezeket a Trump szikofánsokat, arra az esetre, amikor majd megpróbálják kisebbíteni vagy cáfolni bűnrészességüket a jövőben? "- kérdezte a progresszív kongresszusi képviselőnő november elején a Twitteren.

"Nagyon valószínűnek tartom, hogy számos tweetet, írást, fotót törölni fognak."

- tette hozzá Ocasio-Cortez azokra a Trump kormánytagokra utalva, akik szerinte a választási eredményeket látva megpróbálnak majd "átcsorogni" a másik oldalra, ez viszont szerinte nem szabad megengedni nekik.

Két demokrata politikus a "Trump elszámoltatási projekt" reklámozásával válaszolt.

Emily Abrams, Pete Buttigieg korábbi demokrata elnökjelölt jelölt volt tanácsadója és Michael Simon, aki részt vett a 2008-as Obama-kampányban határozottan kijelentik kezdeményezésükben, hogy  bár el kell fogadni a politikai különvéleményt,

nem engedhetik meg a Trump-kormány fizetési listáján szereplőknek, hogy bármi módon is profitáljanak abból az időszakból "amikor a demokrácia széttépésén dolgoztak."

(Fox Business/Hetek)

hetek
Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!