"Miért is ne?" Megkérdezték Elon Muskot, hogy elfogadná-e Jézust
A milliárdos azt is elmondta, hogy egyetért Jézus tanításaival
"Miért is ne?" Megkérdezték Elon Muskot, hogy elfogadná-e Jézust

YouTube/BabylonBee

2022. 01. 07.
Elon Musk a Tesla társalapítója és vezérigazgatója egy friss interjúban osztotta meg gondolatait Jézus Krisztusról és általában a vallásról. A beszélgetés során azt is megkérdezték a milliárdostól, elfogadná-e Jézust Urának és Megváltójának.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Több témában is válaszolt kérdésekre Musk a The Babylon Bee által készített interjúban. A keresztény weboldal vezérigazgatója, Seth Dillon, Kyle Mann főszerkesztő és a kreatív igazgató, Ethan Nicolle vett még részt a műsorban.

Szó esett politikáról, a woke-ról és a gazdagokról is. Egy ponton azonban átkanyarodtak vallási természetű kérdésekre.

„A Babylon Bee egy keresztény szervezet, mi pedig ezzel egy szolgálatot látunk el. Éppen emiatt szeretnénk megkérdezni,

elfogadnád-e Jézust Uradnak és Megváltódnak? Mint személyes Megváltót és Urat. Ez egy gyors ima.”

– kérdezte Nicolle félig viccesen, félig komolyan.

Musk erre azt felelte, hogy

„Egyetértek azokkal az elvekkel, amelyeket Jézus hirdetett. Jézus tanításaiban nagy bölcsesség van, és ezekkel a tanításokkal én egyet is értek.”

„Az olyan dolgok, mint hogy ’fordítsd oda a másik orcádat is’, nagyon fontosak, szembe állítva a szemet szemért-elvvel. A szemet szemért-elv alapján ugyanis a végén mindenki megvakulna” - fogalmazott Musk.

„Fontos a megbocsátás, és úgy bánni a többi emberrel, ahogy szeretnénk, hogy velünk is bánjanak. Szeresd felebarátodat, mint önmagadat.”

„Ha pedig Jézus embereket ment meg, én aztán nem állok az útjába” – tette hozzá Musk. „Úgy értem, így meg fogok menekülni. Tehát miért is ne?”

A Babylon Bee házigazdái örömmel fogadták Musk válaszát. „Azt hiszem, hogy ez igent jelent” – mondta Nicolle.

Arra a kérdésre, hogy szeretne-e megkeresztelkedni, Musk azt felelte, hogy gyerekkorában már megkeresztelték. Egyúttal azt is jelezte, hogy még mindig rengeteg megválaszolatlan kérdése maradt Istenről, a hitről, valamint a Jézusról szóló bibliai beszámolók kapcsán.

(CBN/Hetek)

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!