Motorbalesetet szenvedett a cseh elnök
Petr Pavelt kórházba szállították, de állapota nem súlyos
Motorbalesetet szenvedett a cseh elnök

X/Petr Pavel

2024. 05. 24.
Petr Pavel cseh elnököt kórházba szállították, miután motorozás közben megsérült - közölte hivatala. A hivatal szerint a sérülések "nem súlyosak", de "rövid megfigyelésre" van szükség. További részleteket nem közölt.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A cseh rendőrség közölte, hogy nem vizsgálja a balesetet, mivel az egy zárt versenypályán történt - nem pedig az úton.

A 62 éves Pavel a motorkerékpárok iránti szeretetéről ismert. Jelenleg feltehetően egy BMW R1200 GS motorral versenyzett. Nem ez az első eset, hogy a hobbija miatt bajba került. Tavaly nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie, miután sisak nélkül látták motorozni.

A volt magas rangú NATO-tábornokot 2023 márciusában választották meg a Cseh Köztársaság elnökévé.

Néhány héttel beiktatása után motorral a szomszédos Németországban található Bajorországba utazott. "A nap, a szél a hátad mögött és a szomszédsági kapcsolatok erősítése bajor barátaiddal. Miért ne lehetne összekapcsolni a kellemeset a hasznossal?" - írta Pavel úr az X-en közzétett bejegyzésében.

A csütörtöki baleset a cseh vezető legutóbbi hivatalon kívüli sérülése.  Áprilisban egy lőtéren tüzelés közben szenvedett sérülést. A volt tábornok kisebb zúzódást szenvedett a szemöldöke közelében, miközben egy optikával felszerelt puskával lőtt - közölte akkor a hivatala.

(BBC/Hetek)

.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!