Moszkva előre közölte: a brit tankok is égni fognak, akár a többi
Moszkva előre közölte: a brit tankok is égni fognak, akár a többi

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2023. 01. 17.
Égni fognak a Nagy-Britannia által leszállítani tervezett Challenger 2 harckocsik is, a "különleges hadművelet" el fogja érni az összes célját - jelentette ki hétfőn Dmitrij Peszkov, Putyin elnök szóvivője.

Korábban Rishi Sunak brit miniszterelnök hivatala közölte, hogy Nagy-Britannia a következő hetekben 14 Challenger 2 harckocsit ad át Ukrajnának, és a közeli napokban megkezdődik az ukrán katonák kiképzése ezek használatára. "A különleges hadművelet folytatódik. Ezek a tankok ugyanúgy égnek és fognak égni, mint a többi. A különleges katonai művelet el fogja érni a céljait" - reagált Peszkov a brit döntésre reagálva.

MÁR CSAK PÁR NAP A HETEK JUBILEUMI ELŐFIZETŐI AKCIÓJÁBÓL, MELYNEK FŐDÍJA EGY TOYOTA AYGO X SZEMÉLYAUTÓ. KÉRJÜK, TÁMOGASSA MUNKÁNKAT ELŐFIZETÉSÉVEL. RÉSZLETEK A HETILAPBAN ÉS A HETEK.HU/ELOFIZETES OLDALON.

A szóvivő információs manipulációnak nevezte azokat a híreszteléseket, amelyek szerint konfliktusos a Wagner katonai magánvállalat és az orosz védelmi minisztérium viszonya. Mint mondta, mindenki a közös ügyért harcol, és emlékezni fognak mind a Wagner, mind a hadsereg hőseire.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a hétfői hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az orosz erők folytatták előrenyomulásukat Donyeck felé, ahol több mint ötven ukrán katonát megöltek, és egy páncélozott személyszállítót és nyolc járművet megsemmisítettek.

A tábornok szerint az ukrán erők vesztesége az elmúlt nap folyamán Kupjanszk térségében több mint harminc katona, két páncélozott harcjármű és három egyéb jármű, Liman közelében több mint 75 katona, három harckocsi, öt páncélozott harcjármű és egy kisteherautó, a donyecki régió déli részén pedig mintegy harminc katona, egy páncélozott harcjármű és két kisteherautó volt.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!