Mint egy robotautó-hadsereg: így néz ki, ha frissül a Tesla flottája
Mint egy robotautó-hadsereg: így néz ki, ha frissül a Tesla flottája

Forrás: Twitter/ Tesla Owners Of Silicon Valley

2021. 02. 10.
Elképesztő, szinte sci-fibe illő felvételeket osztottak meg az interneten a napokban egy Tesla-telepről. Több száz Tesla 3-as modell kezdett el egyszerre villogni, amikor vezeték nélküli szoftverfrissítést hajtottak végre rajtuk.

Az először Tik Tokon, majd később Redditten megosztott videón azt látszik, hogy több száz Tesla kocsi vészjelző lámpája kezd el felváltva villogni, akár egy karácsonyfaizzósor. 

Ez a jelenség már ismert a Tesláknál, ugyanis 2012 óta akár távolról, internet eléréssel is frissíthetőek modelljeik, amivel messze a többi autó gyártó előtt járnak. A fent említett videóban is ezt láthatjuk, egyszerre több száz gépkocsin végeztek el szoftverfrissítést, ami a szürreális jeleneteket eredményezte. Az átadás előtt álló kocsikat szokta a gyártó szoftver frissíteni, feltehetően ez állt ennek hátterében.

A videó leírása szerint műholdas (SpaceX Starlink) frissítésen estek át a Teslák, ezzel szemben ezt a műveletet feltehetően wifiről vagy 4G-ről végezték el. Az új funkciók telepítését, a régiek frissítését és a hibajavításokat végzik így.

(Hetek/theDrive)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!